Vidám hangulatú Kölyök Atlétika verseny Mosonmagyaróváron

A Fekete István és a Piarista iskola az élen

Az első városi Kölyök Atlétika  verseny Mosonmagyaróváron 2017. január 18-án került megrendezésre A megmérettetésre meghívásunkat négy iskola fogadta el. Az U9-es korcsoportba két csapat, az U11-eseknél öt csapat versengett a legjobb helyezékért.

Az esemény a helyi MOGAAC Sportcsarnokban zajlott, mely méreteit tekintve jóval kisebb, mint amit a Kölyök Atlétika kidolgozói megálmodtak, ezért a versenyszámok összeválogatásánál a feladatok biztonságos végrehajthatóságát tartottuk szem előtt. A csapatok tagjai 7 versenyszámban mérték össze ügyességüket, rátermettségüket és gyorsaságukat.

 A feladatok között szerepelt a sprint/gát és a sprint/szlalom váltó; dobás forgómozgásból; dobás térdelésből; helyből távolugrás, valamint keresztszökdelés. A legizgalmasabb talán mégis az állóképességi futás volt, ahol körönként a futók a kosarakba dobták a labdákat, így mérve a megtett körök számát. Ezt a játékosságot nagyon élvezték a gyerekek a leginkább erőt próbáló feladat teljesítése közben.

Az izgalmas versenyben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végső győzelmet az U9-es korcsoportban a Fekete István iskola, az U11-eseknél a Piarista iskola  csapata harcolta ki.

A verseny gyors és gördülékeny lebonyolításában nagy segítséget jelentettek a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda testnevelést tanító pedagógusai, valamint az iskola gimnazista diákjai, akik csapatokat kísértek, eszközöket pakoltak, jegyzőkönyveket hoztak-vittek és még sorolhatnánk. Köszönet nekik a helytállásukért!

A verseny vidám hangulatát erősítették a szurkoló szülők, a lelkes gyerekek és a jókedvű stábtagok is.  Mosonmagyaróvári Atlétika Club

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.