24 csapat ragyogó versenye, hazai sikerek

Sport XXI. program/ Közép-Dunántúl Régió, pályaverseny

A régió második csapat pályaversenyét kiváló időjárás fogadta Székesfehérváron.

Mindkét korosztályban 12-12 csapat indult. Az előnevezések feldolgozása, és a verseny menetének precíz megtervezése a gyakorlatban jól vizsgázott.

A csapatoknak nem kellett várniuk a gyakorlóhelyeken, egyből versenyezhettek. A fiatalabb korosztály versenyszámai közül, jártasság szintén kiemelkedtek a váltófutások és a távolugrás, ahol nagyon sok 5 pontos végrehajtás született.

A lökés és rúdugrás számokban ellenben nem volt maximum pontszám! A 800 m akadály egyre kiegyenlítettebb átlageredményeket hozott. A végig szoros küzdelmekben az ARAK  bordó csapata 77 ponttal szerezte meg a győzelmet, a VEDAC A  és az SVSE  sárga csapata előtt.

A fiatalabbak állóképességi számai alatt két helyszínen már az idősebbek a választott ügyességi számokban versengtek. A távol - amit ugye mindenki választott - mellett a diszkosz is népszerű volt.

A 60 métert is két helyen bonyolítottuk le, az eredmények pedig két számítógépen kerültek rögzítésre. Az 1200 m akadály is népszerű volt, három futamban mintegy 60 gyermek futotta a három kört. A gyaloglást továbbra sem választotta senki.

Kiemelkedő eredmények is születtek, pl: az ARAK-os Trenka Ádám 75 pontot gyűjtött a négy számban. Tíznél is többen jutottak 50 pont fölé. A csapatverseny élén versenyszámról-versenyszámra történt változás.

Az eredményhirdetésnél az aranyérem a ARAK  világoskék csapatának nyakába került, 15 ponttal gyűjtött kevesebbet az SVSE A  csapata. Bronzérmes az ARAK  sötétkék jelzőmezes csapata. Tölgyesi Előd koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.