Allyson Felix a rajtlistán!

Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj 2018, Székesfehérvár

A legtöbb világverseny érmet gyűjtött atlétanő, Allyson Felix  is rajthoz áll a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, de rajta kívül is számos olimpiai és világbajnok indul női 100 és 400 méteren.

A szervezők keddi hírlevele szerint az ezen a két távon résztvevő futók összesen 14 ötkarikás és 28 vb-aranyat nyertek eddig. A hatszoros olimpiai bajnok, 11-szeres világbajnok Allyson Felix ellenfelei között lesz 400-on  a regnáló ötkarikás első bahamai Shaunae Miller-Uibo.

A mezőnyt erősíti a váltóban olimpiai bajnok amerikai Courney Okolo, a tavaly Fehérváron harmadik jamaicai Chrisann Gordon, a váltóban szabadtéren és fedettpályán is vb-első amerikai Shakima Wimbley és az U23-as Európa-bajnok lengyel Justyna Swiety-Ersetic is

Allyson Felix 100 méteren is rajthoz áll. A klasszikus sprinttávon újra összemérheti gyorsaságát azzal a Veronica Campbell-Brownnal, aki az athéni játékokon megszerezte előle az aranyérmet 200-on. A jamaicai futó összességében háromszoros olimpiai bajnok, háromszor győzött a Gyulai Memorialon, ahol 100-on (10.99 mp) és 200-on (22.26 mp) is ő tartja a versenycsúcsot.

Kettejük párharcába beleszólhat a szintén háromszoros olimpiai bajnok amerikai Tianna Bartoletta, a számítógépes világranglistát vezető elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou - aki idén futotta 10.85-ös egyéni csúcsát -, valamint a címvédő nigériai Blessing Okagbare Ighoteguonor.

Természetesen a fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita és a 2017-es Év sportolójának választott, dr. Baji Balázs is részt vesz az eseményen, így itt lesz a nagy 110 gátas kvartett Omar McLeod, Aries Merritt és Szergej Subenkov érkezésével.

Jön a német világbajnok, Christina Schwanitz (súlylökés), a 2017-ben az IAAF által az Év atlétájának választott világbajok Mutaz Essa Barshim (magasugrás), Anita Włodarczyk és Pawel Fajdek (kalapácsvetés), Steven Gardiner (400m) Gebzebe Diaba  (mérföld), Christian Taylor (hármasugrás) és – többek között – Elijah Manangoi (1500m).   A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron. (forrrás: Hírlevél -9., mti)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.