Átadták a Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortán pályáját

A debreceni létesítmény megújult küzdőtere újra rangos hazai és nemzetközi versenyek helyszíne lehet

A hétfői ünnepi eseményen Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta: a beruházáshoz a MASZ csaknem 170 millió forintot biztosított a tizenhat kiemelt sportág létesítményfejlesztési programjának keretében. Emlékeztetett rá, hogy a 2001-ben átadott stadion 2006-ban vette fel édesapja, Gyulai István  nevét, aki a nemzetközi szövetség főtitkára volt. Emlékét a városban azóta is méltó módon ápolják - hangsúlyozta.

A felújításnak köszönhetően a létesítménybe visszatérhetnek a rangos hazai és nemzetközi események, és ha Budapest elnyeri a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát, a következő években a magyar atléták felkészítésében a debreceni stadionnak is nagy szerepe lesz - fűzte hozzá.    

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára felidézte: 17 évvel ezelőtt, 2001-ben a debreceni stadion adott otthont az ifjúsági atlétikai vb-nek, amely Magyarországon az első volt a rangos világversenyek sorában.

"- Azóta VB-k és Európa-bajnokságok sokaságát rendezte meg az ország, a sportágak nemzetközi szövetségei is örömmel választják helyszínnek hazánkat" - fogalmazott a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy Debrecen már 17 évvel ezelőtt is jelesre vizsgázott a szervezésből. Sárfalvi Péter  kiemelte: Gyulai Istvánnak  szívügye volt a sportág, a nevét viselő, felújított debreceni stadionra pedig büszke lenne az egykori sportvezető.    

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a 2001-es ifjúsági atlétikai VB óta Debrecen 20 sportágban rendezett világversenyeket. Az önkormányzat sportfeladatokra a tavalyinál 160 millió forinttal többet, mintegy 1 milliárd forintot fordít az idén.

"- Az atlétikai stadion küzdőterét állami és önkormányzati forrásból, összesen csaknem 190 millió forintból újították fel" - mondta, hozzátéve, hogy beruházás során kicserélték a futópálya borítását, kiszélesítették a célegyenest, felújították a távolugró és a magasugró pályák nekifutóit, kialakítottak egy súlylökő kört, és a vízelvezető rendszert is korszerűsítették.    

A Gyulai István Atlétikai Stadiont a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mintegy 200 utánpótláskorú és felnőtt atlétáján kívül a hobbifutók is használhatják. (forrás: mti)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.