Az Ifjúsági Olimpián részt vett atléták teljesítményeiről

Lengyák György up.referens, csapatvezető értékelése/ melléklet

A 2018. évi Ifjúsági Olimpia/YOG  október 11 – 16. között megrendezett atlétikai versenyein 16 magyar induló állt rajthoz. A sportág fiatal hazai képviselői két verseny alapján számított értékelés eredményeként két ezüstéremmel és a legjobb 12 között további kilenc helyezéssel zárták a versenyt.

A legjobb 12-ben végzett magyar atléták: Távolugrás: Endrész Klaudia 2. - 400 m gát: Huller Dániel Gellért 2. - Kalapácsvetés: Doma Benedek 4. - 100 m: Takács Boglárka 4. - Rúdugrás: Gebauer Maja 6. - Hármasugrás: Áts Viktória 7. - 400 m: Molnár Janka 7. - 200 m: Farkas Bence 9. U18 NR/pb - Súlylökés: Fekete István 9./pb - Rúdugrás: Mihály Ádám 10. - 2000 m akadály és mezei: Urbán Zita 10./pb

A magyar YOG küldöttség Buenos Aires-ben tizenkét arannyal, hét ezüsttel és öt bronzzal a rajthoz állt országok között Oroszország, Kína és Japán mögött a negyedik helyet szerezte meg.

„- Atlétika sportágban október 16-án fejeződtek be a 3. Ifjúsági Olimpiai Játékok versenyei és  éppen három éve annak, hogy 2015. október 16-án Dunavarsányba megrendeztük az első gyógytornász szűrőtábort – fűzte a mellékletben olvasható értékeléséhez Lengyák György utánpótlás referens. -  A kezdeményezés célja az volt, hogy felfedve a legtehetségesebbnek tartott 2001-2002-ben született versenyzők defektusait, gyógytornát javasoljunk a későbbi nagyobb terhelésre való felkészítéshez.

Fél évente újabb és újabb fiatalokat bevonva a programba, eljött a 2017. évi EYOF, majd ebben az évben az Ifjúsági Európa-bajnokság a kvalifikációval, és most az Ifjúsági Olimpia. Mindezek állomások azon az úton, amelyen, ha a fiatalok és edzőik ugyan ilyen szorgalommal és alázattal folytatják a felkészülést, akkor évek múlva felnőttként is ugyan ilyen büszkék lehetünk elért teljesítményeikre.”

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.