Bíztató eredmények és sok induló Hódmezővásárhelyen

Sport XXI. program /Délkelet-Magyarország Régió, pályaverseny

A programban első ízben volt házigazda Hódmezővásárhely városa és rendkívül pozitív élményekkel távozhatott haza minden résztvevő. Az október 4-én megrendezett egyéni pályaversenyen - amely a Magyar Atlétika Szövetség által finanszírozott versenysorozat része - csodálatos időben, kitűnően felkészült versenybírói gárda várta a gyerekeket.

Kiss Pál  a rendező HÓDIÁK SE elnöke megnyitó beszédében üdvözölte a megjelent szép számú gyereksereget és örömének adott hangot, hogy városuk is csatlakozhatott a házigazdák táborához. Vaszkán Gábor  a Délkelet-Magyarország Régió koordinátora tájékoztatta a jelen levő gyerekeket és szüleiket a program lényegéről, az eddigi- és  hátralévő versenyekről, majd ismertette a lebonyolítás menetrendjét. Külön köszönet illeti meg Tóth Tibor testnevelő tanár aktivitását, aki összefogta és motiválta a város általános iskoláiban a testnevelőket, hogy minél több tanuló legyen részese ennek a remek versenynek.

Legnagyobb létszámban a helyi általános iskolákból  jöttek, de érkeztek a versenyre Szegedről, Szentesről, és szép számban Békésről és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club  vidéki bázisiskoláiból: Törökszentmiklósról és Gyomaendrődről  is.

A versenyen összesen 127 matrica került kiosztásra. A HÓD-TRIATLON felajánlásának köszönhetően az U9 korosztályban is rendeztünk egy 600 m-es versenyszámot, kapcsolódva a Kölyök Atlétika Programban található számokhoz. Összesen 4-4 versenyszámban küzdhettek a gyerekek az érmekért, vagy a minél jobb egyéni teljesítményért: 60 m síkfutás, távolugrás, kislabdahajítás és 800 m, illetve 1000men.

A legeredményesebb versenyző a Kopp Békéscsabai Atlétika Club színeiben induló Kalics Krisztián volt, aki az U11 korosztályban mindhárom számban aranyérmet szerzett, távolugrásban elért 461cm-es teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből, csapattársa Vaszkán Milán 800 m síkfutásban teljesített 2:42p-es időeredménye szintén kimagaslónak mondható.

Rajtuk kívül említésre méltó eredményt ért még el Deák Réka a HÓDIÁK SE-ből, aki 60 m-en 8,87 mp-cel ért célba. Az U13-ban is születtek kimagasló eredmények, melyek közül megemlíthetjük Hagymási Milán (Kopp Békéscsabai Atlétika Club) 60 m-en elért 7,89 mp-es idejét, kislabdahajításban Marton Balázs (Szent István ÁI) 56,38 m-t dobott, míg a lányok mezőnyében az ugyancsak triplázó Papp Jázmin (Liszt Ferenc ÁI) 8,16 mp alatt futotta a 60 métertt.

Minden versenyző matricával gazdagodhatott (a jó hangulatú versenyen összesen 127 matrica került kiosztásra), míg a dobogósok éremdíjazásban részesülhettek. A rendezvényre nagy létszámban érkeztek ki a látottakkal megelégedett szülők is és megállapíthatták, hogy méltó propagandája volt az atlétikának a nap. A programsorozat utolsó állomása Pósteleken lesz, mezei futóverseny formájában.  Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.