Családias hangulatú verseny Kiskunfélegyházán

Sport XXI. program / Alföldi Régió, pályaverseny

Gyönyörű, napsütéses október eleji idő várta a régió U13-as versenyzőit az Aradi Vértanúk emléknapján, Kiskunfélegyházán. A versenyt évfolyamos bontásban rendeztük meg a Darvas József Általános Iskola sportudvara adta lehetőségek szerint a 60 m, 800 m, távolugrás, magasugrás és kislabdahajítás számokban. A kiváló idő ellenére csak Bács-Kiskun megyei csapatok jelentek meg. A helyi iskolák válogatottja mellett népes delegáció érkezett Kecskemétről és szerényebb, de eredményes csapat Kiskunhalasról. 

Mivel a régióban egyik megye sem rendelkezik – jelen pillanatban - megfelelő atlétikai pályával, így esett a választás Kiskunfélegyházára, ahol Fábián József igazgatóhelyettes -testnevelő tanár úr már nem először rendez hasonló versenyt. Az iskola sportudvarán egy salakos 200 m-es futópálya, emellett két gumiszőnyeggel ellátott távolugró hely, és négysávos 60 m hosszú célegyenes áll rendelkezésre.

A családias légkör és a napsütés együttese remek hangulatot alakított ki. A versenyen izgalmas küzdelmeknek szoros versenyfutásoknak lehetett szemtanúja a főleg szülőkből álló szurkolósereg.

Majdnem minden gyerek élt a versenyzés lehetőségével és több versenyszámban is kipróbálta magát. Néhányan közülük dupla aranyéremmel gazdagodhattak. Szász Bence (KARC) mindkét ugrószámban lett első, Görög Patrik (Kiskunfélegyháza) magasugrásban és kislabdahajításban nyert, Kis-Czakó Eszter (Kiskunfélegyháza) a távolugrás és a 800m győztese lett. 

A régió ez évi utolsó versenye a mezeifutás lesz Kiskunhalason, a Sóstó melletti parkerdőben. Reméljük hasonló időjárás várja majd a futókat. Szloboda Mihály koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.