Csodálatos környezet, száznál több induló, jó versenyek Pósteleken

Sport XXI/ Délkelet-Magyarország Régió, mezei

Festői környezetben került megrendezésre Pósteleken, a Magyar Atlétikai Szövetség szervezésében és támogatásával a régió mezei futóversenye, amelyet a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezői csapata bonyolított le.

A gyönyörű napsütésben sorra kerülő versenyen összesen 102 gyerek teljesítette a távot, legnagyobb létszámban a rendező club helyi bázisiskoláiból érkeztek indulók, de sokan jöttek Törökszentmiklósról, Hódmezővásárhelyről, Gyuláról és Békésről is.

Az U11-eseknél  összesen 53-an álltak rajthoz az 1500m-es távon, itt a fiúknál óriási csata zajlott a gyomaendrődi Vaszkán Milán és a gyulai Árpási Zoltán között, végül utóbbi mellbedobással nyert, mindkettőjük ideje 4:37p volt.

A lányok mezőnyében Soós Nóra a HÓDIÁK-ból 5:31p-es idővel aratott magabiztos győzelmet. A rendező klub csapata 90 ponttal biztosan végzett az első helyen a 115 pontos HÓDIÁK, és Gyula 5. Sz. SI és Implom ÁI előtt, amely 158 pontot gyűjtött. 

Az U13-asoknál  a 2000m megtételét követően 49-an érkeztek meg a célba, közülük a leggyorsabb a HÓDIÁK színeiben induló Szabó Kornél volt, aki 6:21p alatt teljesítette a távot, a lányoknál a Kopp Békéscsabai AC színeiben Kovács Alexandra 7:02 p-el nyerte az egyéni versenyt.

Itt a csapatverseny nem hozott nagy izgalmakat, a mezőnyből kimagaslott a Kopp Békéscsabai AC „A” csapata 101 ponttal, a 176 pontot gyűjtő HÓDIÁK és a 222 pontos Békéscsabai AC „B” előtt.  

Az egyéni- és dobogós helyezett versenyzők éremdíjazásban részesültek. Az élő műsorvezetéssel követett versenyen a mikrofonnál Adamik Zoltán  igazi versenyhangulatot teremtett.

Az idei év versenyei ezzel véget értek, a Program jövő januárban a terematlétika versennyel folytatódik. Vaszkán Gábor koordinátor

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.