Debreceni és hazai győzelmek Nyíregyházán

Sport XXI, Kelet-Magyarország régió, teremverseny

A régió 2018. évi versenysorozata a nyíregyházi teremversennyel indult. Edzői kérésekre a rendezvényt az újonc és serdülő OB után rendeztük  meg, mivel a kollégák mindkét korosztályban dolgoznak és így tudtak felkészülni és részt venni a fenti versenyeken. Nyíregyházán a Tanárképző főiskola atlétikai csarnoka megtelt gyerekekkel és szülőkkel,  az NYSC SI edzői munkaközösségének, a főiskola hallgatóinak, aktivistáinak és a debreceni versenybíróknak közreműködésével itt került megrendezésre a verseny

  A házgazda szakosztálynak és Vas László szakosztályvezetőnek köszönhetően, kitűnően előkészített atlétikai csarnokot, versenyfeltételeket és méltó körülményeket kaptunk. Igazi atlétikai környezetet és hangulatot tudtunk biztosítani a legkisebb atlétajelölteknek. A versenyszervezés, lebonyolítás a szokásos módon gördülékenyen, pörgősen zajlott, 2 óra alatt lebonyolításra került a rendezvény. A verseny megkezdése előtt az edzők, testnevelők, versenybírók részére a rendezés tudnivalóit technikai értekezleten pontosítottuk.

A csapatokat kísérő edzők és testnevelők fegyelmezetten, forgószínpad szerűen látogatták a versenyhelyszíneket, minden versenyszám után az eredményeket a versenyirodán rögzítették, így az utolsó szám után pillanatok alatt tudtunk eredményt hirdetni - a szülők nagy örömére. Sajnos az influenzajárvány tizedelte a résztvevő csapatokat, de így is 16 csapat (kicsiknél 10, a nagyoknál  6 csapat) vett részt a versenyen. Külön öröm, hogy új egyesületet sikerült bevonni: a Záhonyi Hajós Alfréd DSE csapatát, akik mindkét korosztályban, az iskolai kategóriában érmeket nyertek.

  A versenyszámok: a rajtváltó, gátváltó, helyből távol, medicinlabda dobás előre, és magasugrás oldal nekifutásból voltak. A résztvevő gyerekek felkészülten érkeztek, az edzők pedig a lebonyolításban aktív résztvevőként segítettek, így az időrendi program folyamatosan zajlott; a versenybírók segítőkészek, türelmesek voltak a gyerekekkel.  Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, érmekkel, értékeléssel és csokoládéval, rostos üdítővel kedveskedtünk minden résztvevő gyereknek, melyet, mint mindig Benéné Lipcsei Irén ajánlott fel az eseményre.

A versenyen folytatódott a két nagy szakosztály vetélkedése és sikersorozata, melyet most U13-ban a DSC-SI „A” csapata – U11-ben a nyíregyházi Bethlen Gábor Általános Iskola csapata nyert meg. A Nyírsuli most is kihasználta, hogy helyben voltak, ők indították a legtöbb csapatot. Sok szülő volt jelen ezen a rendezvényen is. További kitűzött célunk a régióban, hogy újabb iskolákat és kis egyesületeket vonjunk be a versenyekbe - a nagy szakosztályok támogatásával. Szerencsés lenne valamilyen formában a testnevelőket díjazni, motiválni, akik hozzák a gyerekeket az eseményekre.

A gyerekprogramban résztvevő iskolák szívesen vesznek részt a versenyen, hiszen ők külön kategóriában szintén díjazásban részesülnek. Valamennyi iskolai csapattag emlékérmeket vehetett át, melyet az NYSC és a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület ajánlott fel.

Az edzők jónak tartják a versenyszámokat (a magasugrás magasságemelését pontosítva). Az atlétikai alapképzés versenylehetőséget és programot ad, a téli felkészülést versennyel, egy kirándulással és atlétikai sikerélménnyel törjük meg. Jó a csapatverseny jelleg, az esemény gyorsan lebonyolítható, a gyerekek egymással - egymásért küzdenek, és a rendezvény adta sikerélmény segíti, hogy a legkisebbek az atlétikánál maradjanak a sportágak versenyében. A versengés után jó hangulatban távoztak gyerekek és edzőik.  A szülők jónak ítélték, hogy pörgős rövid versenyt rendeztünk, gyors eredményhirdetéssel.

Már mindannyian várják a márciusi, a Debreceni Nagyerdőben rendezendő mezei versenyt, mely ideális helyszíne ilyen típusú versenyeknek. Gratulálok valamennyi gyermeknek, felkészítő edzőiknek, és köszönet a házigazda nyíregyháziaknak és a debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért. „ Hajrá Atlétika”  Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.