Gyula Város Kölyök Atlétika Teremversenye

Az elmúlt év novemberében megrendezett Kölyök Atlétika teremversenyen rekord létszámmal vettek részt a tanulók (104 fő), ezt is túlszárnyalva a mostani, január 31-i versenyünkön 120 kisgyerek  állt rajthoz.

A gyulai 5.Sz. Általános Iskola és Sportiskola tornatermében Gyula város Kölyök Atlétika Teremversenye  a 2010-2009-ben született gyermekek részére került meghirdetésre. A verseny 2018. január 31-én négy iskola (5. Számú Sportiskola, Implom József Ált. Isk., Magvető Református Ált. Isk., Karácsonyi János Katolikus Ált. Isk.)  részvételével zajlott le.

A tanulók első körben a Forma 1-es pályán próbálhatták ki gyorsaságukat és ügyességüket, majd a sprint-szlalom váltóban vetélkedtek. A harmadik blokkban a hajítás, a dinnyedobás, valamint a szöcske és békaugrás került sorra. Az utolsó etapban állóképességükről tettek tanúbizonyságot.

A verseny lebonyolítása jó hangulatban és gördülékenyen zajlott, a gyerekek élvezték az életkori sajátosságuknak megfelelően összeállított, változatos feladatokat. Zárásképpen minden résztvevő gyermek Kölyök Atlétika  emblémával ellátott egyedi oklevelet-emléklapot kapott.

Az atlétika sportág megszerettetéséhez ez a verseny rendkívül jó alapot ad, ami a gyermekek megnyilvánulásából, hozzáállásából is kiderült. A rendezvényen balesett nem történt, így igazán jó napot zártunk. A kisdiákok már legközelebbi atlétika verseny idejét várják, aminek személy szerint nagyon örültem, hiszen ez a legőszintébb és a leghitelesebb visszajelzés a verseny kiváló megszervezéséről és lebonyolításáról. Vinczéné Forgách Ágnes írása

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.