Halason indián nyár köszöntötte a mezeizőket

Sport XXI./ Alföld Régió, mezei

Kiskunhalas adott otthont a régió mezeifutó versenyének. A szépszámú mezőnyt gyönyörű napsütés, jól előkészített erdei pálya várta. A festői környezet izgalmas versenyeket hozott. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből külön busszal érkeztek a Szolnoki Sportiskola fiataljai és a lelkes szülőknek és Vaszkán Gábor testnevelő tanárnak köszönhetően személyautókkal Törökszentmiklósról, a Hunyadi Általános Iskolából. Bács-Kiskun megyét a Balotaszállási Általános Iskola és a KAC csapatai képviselték.  A kiskunhalasi helyi atlétikai club csapatát a Szilády RFC és a KFC futballistái egészítették ki. Ezzel is jelezve, hogy az atlétika alapsportág. 

Az versenyt az U11-es  fiúk és lányok 1500 méteres futása kezdte, 67 fő célba érkezővel. Az abszolút győztes – meggyőző fölénnyel - Vaszkán Milán most törökszentmiklósi színekben versenyző futója lett, második Milicz Péter Szolnokról és mellbedobással harmadikként Kaszap Bence a KAC futója ért célba.   A lányoknál kettős hazai siker született Nagy Csenge és Snyehola Maja révén, harmadik helyen a szolnoki Szarvas Hédi végzett. Csapatversenyben a két szolnoki csapat közé a KAC együttese került. 

Az U13-asok  futamában külön szerepeltek a fiúk és a lányok. A lányok versenyében három halasi lány meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a vetélytársakat. A negyedik helyezett egy perccel gyengébb időt futott. Jobb hajrájának köszönhetően megvédte tavalyi elsőségét Kiss Anna, kis különbséggel lett második Varga Médea és Patocskai Emesének jutott a bronzérem.

A fiúknál toronymagas esélyesnek a kiskunhalasi Kocsi Levente számított. A kis kör lefutása után már legalább 30 méteres előnye volt. A célba viszont csak 17 -ként ért be. Sajnos eltévedt az erdőben. Pech. A versenyt Varga Zsolt (Szolnok) nyerte meg, Németh Gergő (Kiskunhalas) és Szőke Péter (Szolnok) előtt. 

A csapatversenyben megismétlődött a kicsik sorrendje. Szolnok, Kiskunhalas, Szolnok  sorrend alakult ki itt is. 28 fiú és 27 leány teljesítette a 2200 méteres távot. 

A versenyen lehetőséget kaptak az U9-esek  is. A kis elsős - másodikosok versenye előre mutat abban a tekintetben, hogy futni jó, futni egészséges. A kis nebulók fáradtságtól lihegve érkeztek a célba. Volt, akinek nem esett jól a vége, de biztos vagyok benne, hogy legközelebb is rajthoz állnak majd. A fiúknál a két törökszentmiklósi fiú, Gelei Zalán és Ladányi Zsombor előtt Ale Patrik (Kiskunhalas) ért a célba.  A lányoknál Nagy Dorina (Törökszentmiklós), Szloboda Hédi (Kiskunhalas), Kató Lilla (Szolnok) sorrend alakult ki. Az U9-esekkel együtt 143 atlétapalánta futott a versenyen Kiskunhalason, a Sóstó Fürdő mezei-erdei terepén. 

A következő évben a 2006-osok már az újoncok között mutathatják meg: a Sport XXI programnak köszönhetik, hogy ezt a nagyszerű sportágat űzhetik. Szloboda Mihály koordinátor

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.