Harmadik hely Ostravában

Az ostravai Arany Cipó  versenyen több magyar atléta is rajthoz állt. Az IAAF World Challenge  sorozatba tartozó nagymúltú viadal 110 méteres gátfutásában a VB dobogós dr.Baji Balázs  szoros versenyben 13,52 mp  idővel a harmadik helyen ért célba. Győzött az olimpiai döntős francia Pascal Martonot-Lagarde/ 13,45 mp. A 110 gát videófelvétele a szövetség facebook oldalán megtekinthető.

A hűvös, időnként esős időben megrendezett verseny női 3000 méteres akadályfutásában két magyar atléta is volt az indulók között: az elmúlt héten egyéni csúcsot futó Gyürkés Viktória  és hétvégi U23 bajnokságon két számban aranyérmes, húszéves Tóth Lili Anna. Legjobbját megközelítve, 9:38,23 perces  eredménnyel Gyürkés Viktória  a jó tempót futó mezőnyben a 10. célba érkező volt – az idén a versenyszámban előszőr rajthoz állt Tóth Lili Anna 10:07,19 -el teljesítette a távot. Első helyen, versenycsúccsal az  Afrika bajnok kenyai Norah Jerutót ünnepelte a közönség/ 9:11,33 p. A férfi 400 métert Gyulai István  emléke előtt tisztelegve rendezték meg a szervezők.

A kedden lebonyolított kalapácsvetésében Gyurátz Réka 70,58 méteres  dobással az erős mezőny nyolcadik helyét foglalta el - a szintén rangos atlétákat felvonultató diszkoszvetésben Szikszai Róbert 58,25 méterrel  a kilencedikként fejezte be a klasszikus számot. (ml)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.