Hazai aranyérmek Békéscsabán

Sport XXI, Délkelet-Magyarország régió, pályaverseny

A régió első idei pályaversenyére május 23-án került sor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club rendezésében, a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt.

„- Szép számban képviseltette magát régiónk, hiszen 7-7 csapat indult mindkét korosztályban -  számolt be az eseményről Vaszkán Gábor koordinátor.

- Az U11-ben és az U13-ban is a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club bázisiskoláira alapuló válogatott csapatai diadalmaskodtak.

A kisebbeknél két békéscsabai: a Kazinczy Ferenc ÁI és a Lencsési Á-, míg a nagyoknál a Gyula 5. sz. Sportiskola és a Kazinczy Ferenc ÁI előtt.

Az együttesekben békéscsabai, gyomaendrődi, orosházi és (első ízben) törökszentmiklósi gyerekek is helyet kaptak. A váltófutásokban és az akadályfutásban az aktuális pontszámok alapján kerültek rangsorolásra a csapatok.”

A versenyen a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, gát váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás,

míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m gát, 1200m akadály, magasugrás, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

„- Ezzel a régiós versenyek erre a tanévre vonatkozó versenyeit magunk mögött hagytuk,

a legeredményesebb gyerekek még az országos Diákolimpiákon megmérettetnek és ezt követően hamarosan a szünidő veszi kezdetét.

A program sorozat következő állomása szeptemberben a Pálya 2 verseny lesz – fejezte be tájékoztatóját Vaszkán Gábor.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.