Hazai győzelmek Debrecenben

Sport XXI. program/ Kelet-Magyarország Régió, pályaverseny

Az időjárás nem volt kegyes a régió ez évi második pályaversenyéhez. A hét közben még szép idő megváltozott, és szombaton bár esőmentes, de hűvös szeles időben került megrendezésre az esemény. A házigazda a DSC-SI  atlétikai szakosztálya volt a most felújított Gyulai István Atlétikai stadionban, mely pályán az összes technikai feltétel adott volt a jó rendezéshez.

  A szakosztály vezetése Szabó Róbert és Magyar Zoltán  révén, valamint a K Szabó Gábor  műszaki vezető által irányított csapat mindent megtett a gyerekverseny sikeréért. A rendezvényt a Hajdú Bihar Megyei Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE) valamint a Bihari Atlétabírók Sportegyesület (BABSE) versenybírái bonyolították le a szokásos pörgős rendezéssel, a MASZ  anyagi támogatásával.

Mint eddig mindig, most is nagy verseny alakult ki mindkét korosztályban a NYSC-SI  és a DSC-SI  csapatai között, melyet a duplázó a debreceniek nyertek meg, a szintén jól felkészült nyíregyháziak előtt. A kids-es iskolákból két iskola érkezett most Nyíregyházáról és Debrecenből.

Az U13-ban  60m, távolugrás, súlylökés, 8x50m váltó, 1200m akadály, versenyszámokat választották a csapatok. Az U11-ben sprintváltó, gátváltó, 800m akadály, távolugrás, rúd, hajítás, lökés programszerinti versenyszámok kerültek megrendezésre.

Jutott külön érem a kölyökatlétikai számokra is, mely érmeket Vas László  NYSC-SI szakosztályvezető és Nagy Tibor  koordinátor ajánlott fel a gyerekeknek. Az eredményhirdetés értékeléssel, érmekkel, matricákkal (MASZ,), rostos üdítő itallal, valamint süteménnyel (most már hagyományosan a felajánló Benéné Lipcsei Irén volt)  zajlott. A csapatoknak a díjakat a rendezést támogató DPE egyesület vezetői adták át.

Jó érzés volt látni, hogy a lelátó ebben a hűvös időben is megtelt gyerekeiket elkísérő szülőkkel, akik nagy tapssal köszöntötték eredményhirdetéskor a versenyzőket. Jó érzés volt a versenybíróknak a gratuláció a verseny végén a gyors pörgős, színvonalas rendezéshez - valamint öröm volt a szép új stadion borítás. melyet a Magyar Atlétikai Szövetségnek, Debrecen Város vezetésének és Debreceni Sportcentrumnak ez úton mi is köszönünk.

Az új stadion újabb évtizedre biztosítja a szakosztálynak a jó feltételeket a felkészüléshez, az egyesület pedig ismét nagyszerű versenyeket rendezhet a későbbiekben, a Keleti Régióban.

Köszönjük valamennyi edzőkollégának, és testnevelőnek, akik (az atlétika iránt elhivatottan) a hűvös idő ellenére itt voltak, és előtte felkészítették a gyerekeket. Gratulálok valamennyi gyermekatlétának, és köszönet a házigazda Debreceni Sportcentrum klubnak valamint a DSC-SI atlétikai szakosztályának és a debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

A verseny folytatódik, s a csapatok készülnek a régió következő, mezei versenyére melyet Záhonyban új egyesülettel és versenyhelyszínnel 2018. október 27-én, rendezünk. ahol a kárpátaljai magyar gyerekek részvételére is számítunk. Nagy Tibor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.