Ismerkedés a Kölyök Atlétikával az ózdi Ovis Olimpián

Közel 100 gyermek a jó hangúlatú eseményen

A Kölyök Atlétika mozgásanyagának megismertetésére egy igazi mini olimpiát  rendezett az Ózdi Teknőc Futó Club  az ovisoknak. A kicsik olimpiája több versenyszámból állt, a feladatokat az "olimpikonok népes serege" sikeresen teljesítette. Már magában ez sem volt egyszerű, mert szinte minden mozgásformában dominált a versengés, a megmérettetés. 

A koordinációs feladatokban a "hagyományos" kölyökatlétikai versenyszámok mellett most a labda is előkerült.  Volt többek között célbadobás, helyből távolugrás, rövidtáv futás, pók-rákjárás, kúszás-mászás és labdás ügyességi feladat is.

Bár minden számban hirdettünk győzteseket, a lényeg az volt, hogy felszabadultan mozoghasson minden ifjú sportoló-jelölt. Illetve, hogy a sportiskolás testnevelők is lássák a kicsik lelkesedését, hogy mennyire jól felkészítettek és a hosszú verseny alatt végig milyen fegyelmezettek.

Szóval igazi sportemberekként, olimpikonokként viselkedtek. A gyerekek eredményei mellett, külön nagy gratuláció jár az óvónéniknek is!

Persze a jó hangulat és mozgás mellett, nem maradhatott el a mindenkinek járó emléklap, csoki sem.

A versenyszámok legjobbjai emlékplakettet is kaptak és a csapatverseny győztese egy kis kupát vehetett át, amely most az Újváros téri gárda kezébe került.

Külön köszönet a szervezésben nyújtott segítségben a Bolyky Tamás Ált. Iskola 8.a sportosztálynak - és a jó hangulat megteremtésében az életnagyságú plüss figurának, ED-nek! (infó: Vanczák Attila)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.