Kétszázan versenyeztek, kiváló hangulatban

Sport XXI, Dél-Kelet Magyarország régió, terematlétika

Békésen, a Városi Sportcsarnokban megrendezett régiós versenyen 200 fiatal vett részt. A rendezvény, amely a Magyar Atlétikai Szövetség által támogatott sorozat első állomáshelye volt 2018-ban, a Békési DAC szervezésében került megrendezésre.

A megnyitó ünnepség elején Veres Zsolt  szakosztályvezető üdvözölte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy ismét ilyen nagy létszámban látogattak el városukba a csapatok, hogy megküzdjenek egymással. Vaszkán Gábor  régiós koordinátor a verseny előtt köszöntötte az indulókat és örömét fejezte ki, hogy a Kölyök Atlétika Programból  sok 2009-es tanuló csatlakozott a Sport XXI. Program  versenyeihez.

A lebonyolítás során elsőként a gátváltóra került sor, itt a futambeosztások a decemberi versenyen elért helyezések függvényében kerültek összeállításra, majd ezt követően hat helyszínen versenyeztek a csapatok a három ügyességi számban: medicinlabda lökés, zsámolyszökdelés, illetve békaugrás. A záró versenyszám a sprint-gát váltó volt, amire az iroda gyors és precíz munkájának eredményeként a négy szám aktuális sorrendje alapján lettek rangsorolva a csapatok.  A kiváló rendezői gárda gördülékenyen látta el ismét feladatát.

A versenyre 25 csapat nevezett, a legtöbben a békéscsabai és gyomaendrődi gyerekekkel együtt a Kopp Békéscsabai AC bázisiskoláiból érkeztek. Mellettük mindkét korosztályban több csapattal képviseltette magát a szervező Békési DAC is a Dr. Hepp Ferenc ÁI és a Szegedi KIRG csoportjaival.

13 U11-es csapat indult, közülük a minden számban első, Kazinczy Ferenc ÁI  győzött Békéscsabáról, 60 ponttal - megelőzve a HÓDIÁK és a békéscsabai Lencsési ÁI  csapatait. Az U13 korosztály küzdelmeiben 12 csapat vett részt, sokáig emlékezetes versenyt produkálva. A folyamatos műsorvezetés mellett nyomon követhető vetélkedésben a sprint-gát váltó előtt három iskola is azonos pontszámmal állt, óriási buzdítás közepette zajlott a verseny, nagy élményt nyújtva minden résztvevőnek. Az aranyérmet a Gyula 5. sz. Sportiskola  nyerte 53 ponttal, megelőzve a Békéscsabai AC  és a Kazinczy ÁI  csapatait. A dobogósok érem és matrica, míg a helyezettek matricadíjazásban részesültek.

A díjakat Tóth Sándor  mesteredző és Kovács Miklós  országos bajnok atléta adta át. A Sport XXI, Program következő versenyére, a mezei futóversenyre március 24-én Szegeden kerül sor. (Vaszkán Gábor koordínátor)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.