Kölcsönvett kalapácsokkal a negyedik helyen

Halász Bence a háromszoros világbajnok Fajdek sportszerét is kipróbálta Turkuban

Az elmúlt szombaton a mátyásföldi Ikarus pályán – hőségben és esőáztatta dobókörben forogva - ragyogó egyéni csúccsal győzött Halász Bence, de közben megsérült a kedvenc kalapácsa. Annál a kísérleténél, amikor kidobás közben telibe találta a védőháló egyik vasoszlopát. Az eldeformálódott fogantyút a verseny után megpróbálták kijavítani, de messze nem teljes sikerrel.

A szombathelyi Dobó SE 20 esztendős junior világ- és Európa-bajnoka valószínűleg ezért sem tudta kedden este Turkuban, az IAAF kalapácsvető sorozat második állomásán megközelíteni a három nappal korábbi teljesítményét, a világranglistán harmadik helyet jelentő 79.57 méteres eredményét. Az atlétika finnországi Mekkájában, Paavo Nurmi szülővárosában 76.65-tel a negyedik helyen végzett.

„A Budapest-bajnokságon megtépázott fogantyú a javítás után már nem volt szimmetrikus, vágta is rendesen a kisujjamat, ezért Turkuban hol a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek, hol pedig a szlovák Marcel Lomniczky kalapácsát kellett kölcsön kérnem. A

kölcsönzést annyiban pontosítani kell, hogy miután a versenyen indulók leadják a saját hitelesített kalapácsukat, a szert tulajdonképpen beadják a „közösbe”, amit aztán a többiek is szabadon használhatnak.

Csupán illendőség a használatot a szer gazdájának előre a tudomására hozni, ahogy azt most én meg is tettem” – nyilatkozta a Turkuból a lengyelországi Chorzówba induló Halász Bence az SzPress Hírszolgálatnak.

Kedden este alig 10 fokot mutattak a hőmérők a stadionban, amikor a kalapácsvetők elkezdték a versengésüket, a hidegérzést a kellemetlen szél még csak fokozta. 

„Egész jó volt a helyzet ahhoz képest, hogy reggel még 5 fokban dideregtünk" – folytatta a magyar atléta, aki pénteken este egy újabb 80 méter körüli produkcióval szeretne kirukkolni.

„A kedd esti mezőny legjobbjai ismét versenyre kelnek, köztük a Turkuban 79.41-gyel győztes lengyel Wojciech Nowicki is, aki honfitársát, Pawel Fajdeket most jó fél méterrel tudta megelőzni.

Nem bosszankodok vagy elégedetlenkedek a negyedik helyem miatt, mert éreztem, hogy sokkal több van bennem, csak az összpontosítással volt egy kis baj. A pénteki rajtig pihenni, kicsit erősíteni és nyújtani fogok. Remélem, hogy ezúttal újra meg tudom közelíteni Fajdeket, aki kétség kívül a világ legjobbja” – hangsúlyozta a fiatal atléta.

Halásznak a verseny után igyekeznie kell hazafelé Lengyelországból, mert szombaton és vasárnap is pályára készül lépni a miskolci U23-as magyar bajnokságon, méghozzá nem csak a kalapácsvetésben, hanem súllyal és diszkosszal is. (Szalay Péter/ SzPress Hírszolgálat)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.