Kölyök Atlétika beszámoló Törökszentmiklósról

Január 26-án a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola  tornacsarnoka adott helyet a 2017/2018-as tanév második U9-es Kölyök Atlétika versenyének.  A helyi általános iskolák közül a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ  Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Általános Iskola  tanulói mérhették  össze önfeledt hangulatban a gyorsasságukat, ügyességüket, erejüket.

A verseny megnyitója után, közös zenés gimnasztikával hangolódtak a tanulók a különböző versenyszámokra.  A 10 fős vegyes csapatok a narancs, kék és lila színű mezekben léptek a küzdőtérre. A Forma-1 pálya teljesítése volt az első kihívás, ahol „bukfencezni”, síkon futni, szlalomozni, és akadályokat átugraniuk kellett. A Békaugrás versenyszámában a csapat ugróerejére volt szükség, a kérdés az volt, melyik csapatnak sikerül nagyobb távolságra eljutni. Következett a Sprint-gát ingaváltó, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett. Majd a 8 perc állóképességi futás, amely során a tanulók többsége kellőképpen elfáradt.  

A „Bethleneseket” igazán népes szurkolótábor biztatta a sikeres szereplésre. Az eddigi versenyszámok egy időben folytak. A keresztszökdelés nagy koncentrációt, gyors elrugaszkodást követelt meg a gyermekektől. A térdelésből dobás feladatnál 1 kg súlyú medicinlabdát kellett minél hosszabb távolságra eljuttatni. A pontos végrehajtáshoz nagyon sok gyakorlásra van szükség. Nem minden versenyzőnél a dobóerő hiánya okozta a gondot. Több esetben nem volt megfelelő a dobásíve, egyensúlyukat vesztették, koordinálatlan volt a törzs és kar mozgása. A gyerekek egyaránt törekedtek a pontosságra és a gyorsaságra, akik a verseny ideje alatt pontjaikat a tornateremben elhelyezett  flipchart  táblán nyomon követhették.

A vetélkedés gyors és gördülékeny lebonyolítása érdekében testnevelők, atlétikaedzők és felsőbb évfolyamos atléták segédkeztek. A verseny – amely sikeres és élvezetes volt - eredményhirdetéssel zárult, a gyerekek jutalma emléklap és cukor volt, amelyet azonnal el is fogyasztottak!  A kisdiákok már várják a következő alkalmat a megmérettetésre.      Kenyeres-Bata Lívia Törökszentmiklós
 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.