Márton Anita és Eperjesi László a köztársasági elnök vendége volt

Tiszteletvacsora - olimpiai és világbajnokok a Sándor -palotában

Áder János köztársasági elnök  és felesége, Herczegh Anita  tiszteletvacsorán látta vendégül az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait, Márton Anita  súlylökő világbajnokot és edzőiket.

Áder János köztársasági elnök  szerda este tiszteletvacsorán fogadta az elmúlt időszak legsikeresebb magyar sportolóit a Sándor-palotában. Az államfő – felesége, Herczegh Anita  társaságában – Magyarország első téli olimpiai bajnokait, azaz a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba  összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és Magyarország első atlétikai világbajnokát, a súlylökő Márton Anitát  látta vendégül.

A vacsorán részt vettek a sporttörténelmi sikerek kovácsai, azaz a versenyzők – köztük a gyorskorcsolyás tartalék Oláh Bence is – és az edzők, így Eperjesi László, aki Márton Anita felkészülését irányítja, továbbá a gyorskorcsolyázókat felkészítő Bánhidi Ákos  és a kínai Csang Csing, ismertebb nevén Lina. Utóbbi késő délután landolt Budapesten, így késett a vacsora elejéről.

A sportolók 18.30 után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak az államfővel, aki aperitiffel kínálta őket. Néhány perces beszélgetés után Áder János megmutatta a kilátást a Sándor-palota teraszáról, ahol Liu Shaolin Sándor készített egy fotót az egész társaságról.

A vacsorát a Kék-szalonban, egy kerek asztalnál szolgálták fel. Áder János elmondta: a tiszteletvacsorák hagyományát azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Az államfő tudósok, művészek és sportolók mellett világbajnokságot nyert szakmunkásokat is meghívott már tiszteletvacsorára.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó váltó két hete csütörtökön nyert aranyérmet a phjongcshangi téli olimpián, Márton Anita pedig pénteken lett aranyérmes a birminghami fedettpályás világbajnokságon.  (forrás, fotó MTI)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2018 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.