Nagy mezőnyök férfi magasban és hármasban

Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj/ 2018.július 1-2. Székesfehérvár

A férfi magasugrás  évről évre az egyik legszórakoztatóbb száma a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak, és szinte biztosan így lesz idén is, ugyanis ezúttal a szabadtéri és a fedettpályás világbajnokság címvédője is ott lesz a mezőnyben.  A rajtlista alapján nehezen lehet ennél színvonalasabb viadalt rendezni magasban, mivel a tavalyi londoni VB bajnoka, a katari Mutaz Essza Barshim  és az idei fedett VB-n diadalmaskodó orosz Danyil Liszenko  mellett számos nagy név elfogadta a meghívást.

A szervezők szerdai hírlevele szerint ott lesz az indulók között például a 2007-ben világbajnok bahamai Donald Thomas, a 2016-ban fedett VB-győztes, szabadtéren Európa-bajnok olasz Gianmarco Tamberi, az olimpiai negyedik ukrán Andrij Protsenko, az olimpiai ezüstérmes amerikai Erik Kynard és a fedettpályás EB címvédője, a lengyel Sylwester Bednarek  is.

A két legnagyobb esélyes egyértelműen a katari és az orosz sportoló. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes Barshim az utóbbi időben váltakozó kimenetelű csatákat vív Liszenkóval, ugyanis tavaly augusztusban az orosz mögötte lett második a világbajnokságon, idén márciusban viszont éppen előtte aranyérmes Birminghamben. (forrás: MTI)

Van-e nagyobb sztár a férfiak hármasugrásában, mint a kétszeres olimpiai bajnok (2012, 2016), háromszoros világbajnok (2011, 2015, 2017) Christian Taylor? A 24 Diamond League-verseny aranyérme, a 2017-es Gyémánt Liga győzelme mellett, 2011-ben és 2012-ben megnyerte a Gyulai István Memorialt. 18.21-es egyéni csúcsa, a világ valaha volt második legjobb eredménye. A számítógépes világranglistát vezető, New York államból érkező sportolónál csak a brit, Jonathan Edwards  ugrott nagyobbat – 18.29 – de az a világcsúcs…

A számítógépes világranglista 5. helyén áll, a berlini világbajnokság ezüstérmese, a londoni olimpia 8. helyezettje, a Pánamerikai Játékok győztese, a kubai születésű, de 2017 óta Azerbajdzsán színeiben versenyző, Alexis Copello (17.68). 17.53-at is ugrott már a pekingi világbajnokságon 4. helyen záró, junior-világbajnoki bronzérmes, háromszoros amerikai bajnok, kétszeres NCAA-győztes Omar Craddock. Rióban 8. volt, egyszer ifjúsági, kétszer junior-világbajnokságot nyert és szállt már 17.28 méterre a kubai, Lázaro Martínez... Minden további részlet elolvasható a mellékelt Hírlevélben

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.