Nyári kánikula, kazincbarcikai és miskolci győzelmek

Sport XXI, Északkelet-Magyarország régió, 1. pályaverseny

Nyári napsütés várta április 22-én a régió első pályaversenyére érkezőket a miskolci Atlétikai Centrumban. A két megyéből három egyesület és a program népszerűsítésének köszönhetően két miskolci és egy egri általános iskola Kölyök Atlétika csoportja - a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola, a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és az egri Kemény Ferenc Sportiskola -  vállalta a részvételt. Sajnos az ózdi csapat anyagiak hiányában nem tudott részt venni.

Tizenhárom csapat, közel 110 atléta versengett egymással. Legnagyobb létszámban a helyi egyesület, az MVSI  állította rajthoz versenyzőit, és öt csapattal érkeztek az egriek  is.

A nagyok 60 méteres gátfutással kezdtek, majd a sprintváltóval folytatták a kicsik. Ezután a verseny körforgásos rendszerben zajlott: az összes csapat egyszerre végezte a gyakorlatokat, így gyorsan, pörgősen követték egymást az események. Legtöbben a 60 gát, a hármasugrás, magasugrás és kislabdahajítás változatot választották.

A magasugrás a tavalyi évhez képest zökkenőmentesebb volt, így három óra alatt befejeződött a verseny - a szakmailag kiváló munkát végző versenybíróknak és az elnök Soós István  szervezésének köszönhetően. Az állóképességi számokban már igazi nyári kánikula volt, ami nagy kihívás volt a kis atlétáknak, de kiválóan helyt álltak, nagyszerűen versenyeztek.

A hét U11-es  korúak versenyében, nagy küzdelemben a KVSE  csapat nyert, a második helyen az Egri SSE  csapata, míg a dobogó harmadik fokán az MVSI „A”  csapata végzett. 

Az U13-asoknál az MVSI „A” vitte el az első helyet a Kazincbarcika  és az Egri SSE  elöl. Az eredményhirdetésnél a helyezettek érmet kaptak, emellett minden résztvevő nápolyi szelettel, gyümölcslevével és matricával gazdagodott.

Külön köszönet a fotós Hajdu Lászlónak, hogy évek óta megörökíti versenyeink legszebb pillanatait. Soós Istvánné koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.