Nyíregyházi győzelmek Záhonyban

Sport XXI/ Kelet-Magyarország Régió. mezei

Október 27-én, esős borús napon, a Záhonyi Sportközpontban  került megrendezésre a régió mezei versenye. Az itt kijelölt pályán a futamok az I. Nemzetközi Mezei versennyel együtt szerepeltek a programban, amely jó ötlet volt, mivel a sportközpontban nagyon jó feltételek voltak: fűtött öltöző, fedett lelátó, mosdók, eredményhirdető hely, hangosítás, a célba érkezéskor alma és frissítő várta a régió és Kárpátalja gyerekeit.

A település polgármestere Helmeczi László, valamint Lesku Miklós  alpolgármester és Nemes Viktor  Kárpátaljáról áttelepült gyaloglóedző kolléga  (a verseny ötletgazdája) által irányított csapat mindent megtett a gyerekverseny sikeréért.

Az U11  korcsoportban a Nyíregyházi Szent Mikós Görög Katolikus Általános Iskola - az U13 - nál NYSC-SI  csapata győzött.

Közvetlenül a versenyek után  megtartott eredményhirdetésen az egyesületi csapatverseny mellett jutott érem az iskoláknak is mindkét kategóriában és nemben, valamint az egyéni 1-3 helyezetteknek is. Az iskolák és a kategóriák részére az érmeket Vas László szakosztályvezető és Nagy Tibor  koordinátor ajánlották fel.

A testnevelők, edzők boldogan fotózták tanítványaikat az eredményhirdetéskor, a díjakat a város polgármestere, alpolgármestere, a képviselőtestületi tagok és a helyi iskolaigazgató asszonya adták át.

A versenyt a Hajdú Bihar Megyei Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE)  valamint a Bihari Atlétabírók Sportegyesület (BABSE)  versenybírái bonyolították le együtt a helyi önkéntesekkel, képviselő testületi tagokkal -  a MASZ anyagi támogatásával.

A helyszín maga is különleges, itt találkozik Felvidék, Kárpátalja és Észak-Erdély határa. Az ország és régió keleti csücskében épült meg a kisvárdai atlétikai pálya is, a térség jelenleg fehér foltja az atlétikának, hiányoznak a kis szakosztályok, a versenyek, az atlétikai élet. Célja volt e versenynek is, hogy ebben a környezetben is népszerűsítsük a sportágat.

Öröm a régió számára, hogy a Záhonyi Hajós Alfréd DSE nemcsak a részvétellel kacsolódott be a programba, hanem a rendezéssel is.

Ez bizonyítja terveiket a helyi atlétikai élet hosszabb távú működtetésére. A már beindult tevékenységük bővült a gyalogló szakággal és felkarolják a kárpátaljai magyar atléta fiatalokat is.

A verseny végén Záhony polgármestere egy szerény fogadáson köszönte meg a régió edzőinek, versenybíróinak a részvételt,

Nagy Tibor koordinátor emléktárgyakat adott át a helyi szervezőknek, megköszönve a rendezést és gratulált a résztvevő szakosztályoknak, iskoláknak, versenyzőknek, edzőiknek, testnevelőknek az elért eredményekhez. A régió versenyei december elsején Nyíregyházán folytatódik, a teremversennyel. (infó: Nagy Tibor koordinátor.)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.