Remek rendezés és kiváló hangulat Gyulán

Sport XXI. program / Délkelet-Magyarország Régió, pályaverseny

Első ízben került megrendezésre Gyulán  Sport XXI verseny és rendkívül pozitív tapasztalatokkal gazdagodhattunk. Szeptember 27-én a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló régiós versenyen kiválóan megszervezett sporteseményt bonyolítottak le a rendezők.

Kertes István a Gyulasport Nonprofit Kft vezetőedzője bevezetőjében köszöntötte a megjelent csapatokat és nagy örömének adott hangot, hogy ilyen sokan ellátogattak Gyula városába. Rajta kívül még mindenképpen ki kell emelni Vinczéné Forgách Ágnes  áldozatos munkáját, amely szintén nagyban hozzájárult a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

A gyerekek nagy örömére, egy meghívott vendég is kilátogatott a versenyre, Nagy Dániel  a Ninja Warrior televíziós műsor részvevője, egykori atléta is beszélt a csapatokhoz, kiemelte a sportok királynőjének fontosságát és az egészséges életmódra gyakorolt hatását.

Vaszkán Gábor  régiós koordinátor megköszönte a szervezők munkáját, melynek eredményeként kiválóan előkészített pályák várták a gyerekeket. Az U11  korosztályban az Implom József ÁI  diadalmaskodott, kis különbséggel megelőzve az Erzsébethelyi ÁI és a Hunyadi Mátyás ÁI  csapatait, míg az U13-ban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club  emelkedett ki a mezőnyből, megelőzve az itt is ezüstérmes Erzsébethelyi- és az 5.sz Sportiskola  csapatait.

A kicsiknél 10, míg a nagyobbaknál 8 csapat indult, összesen 144 fő vett részt a vetélkedésen. Ezen a napon a kisebbeknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, sprint-szlalom váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás, míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón  kívül 4 egyéni számot a 60m sík, 1200m akadály, távolugrás, magasugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

A mögöttünk hagyott verseny méltó propagandája volt az atlétika sportágnak, az első ízben résztvevő gyerekeknek örökre élményt nyújtott és elhivatottságot a továbbiakra. A program-sorozat következő állomása, - további városokat is bevonva a szervezésbe és lebonyolításba - , a Hódmezővásárhelyen sorra kerülő egyéni pályaverseny lesz október 4-én. Vaszkán Gábor koordinátora

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.