Sikeres Bercsényi Kupa a jótékonyság jegyében

Sport XXI/ Észak-Dunántúli Régió, Teremverseny

December 8-án, Győrben került megrendezésre a régió idei utolsó versenye, amely ezúttal a Bercsényi Kupa   nevet viselte. Sportiskolához méltóan a győri Bercsényi Miklós középiskola adott otthont az eseménynek, ahol Németh Zsolt, az iskola igazgatója nem csak a helyszín biztosításában, hanem az esemény megnyitásában is közreműködött. 

letisztultan, átláthatóan berendezett pályán az U11-es sprintváltók nyitották a versenyt, majd az ügyességi számok (medicin dobás, hármas/ötösugrás) végeztével az U13 hosszú gátváltója zárta az eseményt. A rendező Bercsényi DSE Atlétikai Szakosztályának  idősebb versenyzői kiválóan vezényelték le a rendezvényt.

 U11-es korosztályban  a házigazda, Bercsényi DSE piros  csapata hódította el a kupát, megszerezve ezzel gyermek korosztályban az egyesület első csapat győzelmét! Második helyen zárt, a régióban mindenki számára erős ellenfélnek számító tatabányai Dózsa DSE piros csapata, míg a bronzérmet a másik helyi induló, a Győri AC tigris gárdája nyerte.

U13-ban  magabiztosan nyert a TSC-Geotech piros  csapata, akik az ügyességi számokban remekelve, közel maximum pontot teljesítettek. Második helyet szerzett a Soproni AC „B” együttese, akik a futószámokban győzedelmeskedtek. Ezek az első helyek döntöttek, mivel velük azonos pontot szerzett Győri AC „A” csapata, akik így végül bronzéremet vehettek át a dobogón.

U11-ben 12, míg U13-ban 9 csapat indult, így közel 180 gyermek töltötte meg a helyszínt. Külön öröm volt látni, hogy a nézőknek kialakított tér is teljesen megtelt, így szurkolástól volt hangos a csarnok. Az eredményhirdetéskor a szakosztály korosztályos válogatott atlétáitól vehették át a fiatalok az érmeket, kupákat és a jól megérdemelt finomságokat.

A versenyt a hagyományokhoz méltóan a rendező győri Bercsényi DSE Atlétikai Szakosztálya idén is jótékonysági megmozdulással kötötte egybe, ahol a városi Bagolyvár gyermekotthon fiataljai számára várták az adományokat. 

Örömmel láttuk, hogy a legtöbben csomaggal érkeztek, így idén is két teljesen telepakolt autóval lephettük meg az otthon lakóit, ahol a gyermekek nagy örömmel válogattak az édességek, iskolai felszerelések és illatszerek között.

Köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett, hogy örömet okozzunk több, mint 40 gyermek számára!  Kószás Kriszta  szervező

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.