Szentesen az egész város láthatta a Kölyök Atlétika versenyt

Négy csapat, négy versenyszám, jó hangulat a városi TV kamerái előtt

Szentesen a tanév harmadik Kölyök Atlétika  teremversenye a Klauzál Gábor Általános Iskola  tornatermében került megrendezésre. a Maximus SE szervezésében. Az előző versenyek tapasztalatait felhasználva új versenyszámok is szerepelteka jó hangulatú versenyen.

Dévay István  intézményvezető megnyitója után Neményi Béla  testnevelő tanár vezetésével közös bemelegítés volt az első program. Ezt követően, véletlenszerű elosztással a jelen lévő ötven gyermekből kialakítottunk négy csapatot. Minden csapathoz tartalék versenyzőket is beosztottak a jelen lévő pedagógusok - mivel a korábbi versenyeken is előfordultak kisebb sérülések és így adott esetben azonnal ki lehetett egészíteni a csapatokat.

A narancssárga, a kék, a citromsárga és a zöld csapat,négy versenyszámban mérte össze ügyességét. Sprint-gát váltó, dinnyedobás, két kezes medicinlabda dobás, és békaugrás  szerepelt a programban.

Ezen a versenyen a két második osztály mellett - akik már az előző tanévben is heti négy órában kaptak felkészítést atlétikából -, először szerepeltek az első osztályosok is. Ők szeptemberben csatlakoztak a KA programhoz, és ők is heti négy órában kapnak atlétikai képzést.

A Maximus SE jelen lévő versenyzői közül minden csapathoz egy fő beosztásra került. Segítségükkel a korábbi versenyekhez viszonyítva is pörgősebbé vált a verseny. A kis versenyzőket tanácsokkal és főleg szurkolással támogatták.

Külön nagy élmény volt a gyermekek számára, hogy a helyi regionális televízió is közvetítette a rendezvényt és az esti ismétlésekben visszanézhették a versenyt.

A csapatokban jó teljesítményt nyújtó versenyzők még nyilatkozatokat is adtak a kamerák előtt. Így a televíziós közvetítés adta élmény mellett a szülőket is sikerült elérnünk, mert a közvetítés kapcsán láthatták gyermekeiket verseny közben!

Összességében jó szervezésű, üresjáratoktól mentes versenyt szerveztünk, a TV közvetítéssel szélesebb kőrben is ismertté vált a gyermekekkel folyó munkánk és sikerült népszerűsíteni az atlétikát!​ (forrás: Benkő István)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.