Szoros verseny, 25 csapat, ARAK és SVSE első hely Székesfehérváron

Sport XXI, Közép-Dunántúl régió, pályaverseny

Igazán szoros és izgalmas küzdelmeket hozott a régió idei első pályaversenye. Az 9-10 éveseknél  11 csapat indult. Hármat az SVSE, kettőt a VEDAC, egyet a biatorbágyi VIADUKT SE és ötöt a  vendéglátó ARAK Up. Akadémia állított rajthoz.

A hét versenyszámot a fiatalok nagy élvezettel és odaadással csinálták végig. A gyermekek a váltófutásokban, ugrásokban és a kislabdahajításban szerepeltek nagy jártassággal.

A végső sorrendben az ARAK  8 fős világoskék csapata gyűjtötte a legtöbb pontot az SVSE "A" és az ARAK narancssárga egységeit megelőzve. Az U13-as  korcsoportban 14 csapat rajtolt. Az egyéni teljesítményeket jobban preferáló versenyben mind a 112 atlétapalánta ugrott hármast és dobott kislabdát.

A 60 gát, a magasugrás és a 2000 méteres síkfutás is népszerű volt, de kalapácsot is dobott 11 gyermek.

Bár nem egyéni verseny volt, az egyéni eredményeket is lehetőség nyílik összehasonlítani.

A lányoknál Langmár Kata 77, a fiúknál Kerék Patrik 73  pontja lett a legmagasabb egyéni pontszám. Mindketten az ARAK Up. Akadémia atlétái.

A csapatok versenyét ettől függetlenül az SVSE "A" csapata  szerezte meg, 2 ponttal megelőzve az ARAK sötétkék  és 34 ponttal az ARAK narancssárga  csapatát.

Az időjárás az idősebb korosztály versenye alatt alaposan ráijesztett a mezőnyre, de nagy szerencsére a csak vihar széle érte el a Regionális Atlétikai Központot.

Az eredményhirdetésre csak pár perc csúszással került sor.

Ebben Siskó Zsófia  rúdugró országos bajnok és Tölgyesi Balázs  olimpikon, országos csúcstartó középtávfutó is segédkezett. Tölgyesi Előd beszámolója

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.