A tanév negyedik teremversenye volt Szentesen

Kölyök Atlétika  programban résztvevő negyven gyermek számára március 21-én Szentesen, a Klauzál Gábor Általános Iskola tornatermében került sor a tanév negyedik teremversenyére - amely az influenza járvány miatt kisebb létszámmal került lebonyolításra.

A koradélutáni verseny Dévay István  intézményvezető megnyitója után a gyermekek, testnevelők, valamint a Maximus SE  versenyzőinek részvételével közös bemelegítéssel kezdődött, Neményi Béla  testnevelő tanár vezetésével. A játékos zenés percek nem nélkülözték a humort, hiszen a gyermekek tanáraikat, edzőiket is láthatták a gyakorlatok során néha hibázni, melyeket Béla bácsi különböző „büntetésekkel torolt” meg. Bizony - bizony az osztályfőnökök, de még az intézményvezető is kapott „büntető gyakorlatot”.

A hangulatos bemelegítés után került sor a csapatok elosztására. Véletlenszerű szisztémával a negyven gyermeket négy kilenc fős csapatra osztottuk el. Minden csapat kapott egy tartalék versenyzőt is, az esetleges sérülések miatti cserére. A Maximus SE atlétái tanácsadóként kerültek a csapatok mellé, hogy biztassák a gyermekeket, illetve ötleteket adjanak a gyakorlatok gyors és helyes végrehajtásához. 

A versenyszámok: a gát váltó, békaugrás, dinnyedobás, medicinlabda dobás hátra, gördülékenyen követték egymást. Jól látható volt, hogy a tanulók már a negyedik versenyüket vívják és megfelelő tapasztalatokat szereztek a korábbi találkozókon. Nem voltak üresjáratok ! A versenybírók a teremben lévő elektronikus eredményjelző segítségével a pillanatnyi állásról folyamatosan tájékoztatták a csapatokat, valamint a nagyszámú szurkolót.

A korábbi városi televíziós közvetítés hatására a szülők nagyobb számban jelentek meg a versenyen. A vidám hangulatú rendezvény végén minden tanuló oklevelet vehetett át Rakovszky Tibortól,  a Maximus SE súlylökő bajnokától. Összességében eredményes és az atlétikát jól népszerűsítő versenyt sikerült rendezni. (forrás: Benkő István)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.