Továbbjutás 100 gáton, balszerencse 1500 méteren

Atlétika EB, Berlin – augusztus 8, délelőtt

Szerdán délelőtt, a Berlinben is tartósan nagy melegben folytatódott az Atlétikai Európa bajnokság. A programban hat versenyzőnk állt rajthoz, elsőként a 100 gát előfutamaiban voltunk érdekelve. A három előfutamból az első három helyezettek mellett a további két leggyorsabb időeredményt elért atléta folytathatta az elődöntőben, ahol már biztos volt a 12 kiemelt, így a nyolcadik nevezési idővel rendelkező Kozák Luca (12.86 mp) helye is. 

Kerekes Gréta  jól kezdett a futamában, kiváló rajt után elsőként ért az első gáthoz. A magyar hölgy a folytatásban is nagyszerűen teljesített, és 13.23-as idővel a harmadik helyen ért célba, amivel automatikusan kvalifikálta magát az elődöntőbe.

„- Az idő most nem érdekel, úgy jöttem ide reggel, hogy akár háttal vagy négykézláb érjek be, de legyek az első három között” – nyilatkozott Kerekes Gréta, aki a kilencedik idővel került a csütörtöki második körbe. Hozzátette, a nagy meleg és a korai időpont miatt neki ez volt a legnehezebb futás, reggel fél hatkor kelt. „- Most jöhet az elődöntő, ott majd mindent beleadok, az a lényeg, hogy megvan a továbbjutás, hiszen mindenki ezt várta tőlem” – fogalmazott a debreceni versenyző.

A következő futamban indult húszéves Sorok Klaudia, aki pályafutása első felnőtt világversenyén vesz részt, 13,93-as eredménnyel ért célba. A magyar gátas hölgyek mindhárman tagjai az EB induló 4x100-as keretnek.100 gáton az első körből továbbjutóknál idővel 13,21 mp kellett a következő futáshoz

Szintén világverseny debütánsként állt rajthoz 400 méteren Nádházy Evelin, aki bátor kezdéssel indult a távnak és végül 54,34 mp  idővel fejezte be EB szereplését. A megrendezett négy előfutamból a kiemeltek mellé 52,44-es idővel lehetett elődöntőbe jutni.

Délben rajtoltak a férfi 1500 méter előfutamai, a két magyar induló: Kovács Benjamin és Kazi Tamás  a második, illetve a harmadikba kapott besorolás. A második futamban Kovács Benjamin  kedvező pozícíóban, egy előtte elesett futót már nem tudott kikerülni és ő is elesett – igy csak tisztességgel teljesítve a távot, leszakadva az élmezőnytől ért célba/3:54,29 p.

A zárófutamban indult Kazi Tamás jól helyezkedett, kontaktban volt a továbbjutásra esélyesekkel, de a szoros hajrában ettől elmaradt/3:42,98 p. "- Kifutottam magam, amit tudtam kihoztam ebből a helyzetből, de nem vagyok életem formájában" - nyilatkozta a verseny után. - Azt hiszem, taktikailag jól oldottam meg a feladatot, kivéve, hogy nem jutottam tovább".  Kazi Tamás elmondta még, hogy megpróbálja kipihenni magát és csütörtökön elindulni 800 méteren.

A délelőtti program befejező száma a gerelyhajítás „B” csoportjának selejtezője volt, amelyben az utánpótlás korú Rivasz-Tóth Norbert 69,94 méteres eredménnyel fejezte be versenyét. 

Este a 10 000 méteres síkfutás döntőjében Papp Krisztina lép pályára színeinkben. (ml/mti)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.