U13-ban nyíregyházi-, U11-ben debreceni győzelem

Sport XXI, Kelet-Magyarország régió, pályaverseny

A programban résztvevő gyerekek számára a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola atlétikai oktató pályáján került megrendezésre a régió idei első pályaversenye. Szikrázó napsütés, szép nyárias idő fogadta április 22-én a kis atlétákat.

A házigazda az NYSC atlétikai szakosztálya  volt, a lebonyolítást pedig a tanárképző főiskola hallgatóinak és a szakosztály edzőinek segítségével a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület  munkatársai végezték, A versenybírók, közreműködők a gyerekek és a sportág iránti elhivatottsággal, türelemmel tették a dolgukat ezen az eseményen is.

A DSC-DSI és az NYSC  edzői jól felkészített versenyzőkkel vettek részt az eseményen, szakosztályok komolyan vették a részvételt. Legnépszerűbbek a klasszikus versenyszámok: a 60gát, hármasugrás, kislabda hajítás, sorversenyek és a váltók voltak.

A Sport XXI egyesületi kategóriában U13-ban az NYSC - U11–ben a DSC-DSI  gyerekatlétái szerezték meg a győzelmet. Kids kategóriában a versenyt a kicsiknél Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Gimnázium  csapata, míg az U13-nál a Donka László  edző által vezetett Debreceni Kazinczy általános iskola n yert meg.

Érdekesség, hogy iskolai csapata jobb pontszámával megelőzte az egyesületi csapatokat. Az edzők ismét jó partnerek voltak a verseny sikeres koordinálásában, minden csapat mellett kísérő volt, az időrendi program a viszonylag fiatalabb versenybírói csapattal megfelelő ütemben zajlott.

A helyi szervezők Vas László vezetőedző irányításával mindent megtettek a verseny sikeréért. Ismét jól dolgozott a Német Botond  által vezetett versenytitkárság, az utolsó versenyszámok befejezése után pár perccel már hirdették az eredményt – amely érmekkel, Benéné Lipcsei Irén  által ismét felajánlott édességcsomaggal, matricákkal és értékeléssel zajlott.

A díjakat a csapatoknak a felkészítő edzők, testnevelők adták át, jutott érem a tartalékoknak is. Külön kategóriában kerültek díjazásra az iskolai csapatok. A versenyen ismét sok szülő volt jelen. A verseny után jó hangulatban távoztak gyerekek és edzőik.

 „- Gratulálok valamennyi gyermekatlétának, felkészítő edzőiknek, és köszönet a házigazda NYSC szakosztályának, főiskola atlétika szakos hallgatóinak és debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért – fűzte beszámolójához Nagy Tibor koordinátor.

- Jó érzés volt látni, hogy a két nagy szakosztály edzői és versenybírói milyen összefogással ténykedtek az esemény sikeréért, és közben már tervezgették azt is, hogy milyen lesz az idei felnőtt CSB-n közös csapatuk. A következő versenyünk a szeptemberben Debrecenben megrendezendő pályaverseny, amely reméljük, már a felújított Gyulai István Atlétikai Stadionban kerül lebonyolításra.” (nt)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.