A BHSE a Csapatbajnokság győztese

Izgalmas küzdelmeket, kiváló eredményeket hozott a vasárnap Székesfehérváron

Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának Döntője a zárónapra is tartogatott izgalmas párharcokat, szoros befutókat és újabb remek eredményeket. Kalapácsvetésben a papírformának megfelelően Halász Bence (SavArra) 77.40-nel magabiztosan győzött. A hölgyek 5000 m gyaloglásában két dobogós is egyéni csúccsal zárt: a győztes Kovács Barbara (Viharsarok - 22:50.06) és a bronzérmes Spiller Tiziana (BHSE - 24:41.33). Gátfutóink ismét jó eredményeket repesztettek, 100 m gáton Kozák Luca (DSC-SI - NYSC) 13.25-tel, míg 110 m gáton Szűcs Valdó (Pannónia Príma) 13.69-cel végeztek az élen.

Távolugrásban a tegnapi 100 m-en szerzett győzelme után Dr. Nguyen Anasztázia (MTK-UTE) újabb elsőséget ért el, ezúttal 6.44 m kellett a sikerhez. Érdekesség, a további dobogós helyezésekről mindössze 1 cm döntött, a bronzérmes Endrész Klaudia 6.36-tal új egyéni csúcsnak is örülhetett. Férfi gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norbert ismét bizonyította, kiváló formában van, U23 Európa-bajnokunk megjavította élete második legjobb eredményét, 82.44 m-es szezonbeli legjobbal könnyedén diadalmaskodott. Szombaton diszkoszvetésben utasított maga mögé mindenkit Márton Anita, vasárnap pedig fő számát, a súlylökést nyerte könnyedén, 18.14-es kísérletével. A csapatbajnokság fináléját a 4x400 m váltók zárták, az uraknál az FTC "A" csapata, a hölgyeknél a GEAC-Ikarus kvartettje bizonyult a leggyorsabbnak.

Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának 2019. évi győztese a kétnapos megmérettetést követően a Budapesti Honvéd Sportegyesület csapata, 387 ponttal. A fővárosi klub tehát megvédte bajnoki címét. Az ezüstérmes 380 ponttal a GEAC - Ikarus duója lett, míg a bronzérmet idén a Pannon Duo nyerte 321 ponttal.

A legjobb 6-ba került még:

4.MTK - UTE - 310 pont / 5.SavArra - 284 pont / 6.DSC-SI - NYSC - 280 pont

Részletes eredmények, ill. teljes rangsor a csb.masz.hu oldalon.

A serdülők is folytatták versenyüket Magyarország Serdülő Csapatbajnokságán. Az első naphoz hasonlóan ezúttal is záporoztak az egyéni csúcsok. Leány távolugrásban Standi Laura 5.15-tel élete legnagyobb ugrását érte el. Fiú 3000 méteren szinte alig volt olyan, aki nem döntött egyéni rekordot, győzött 9:21.26-tal Karsai Gábor. 2000 méteren Rédling Renáta bizonyult a leggyorsabbnak, 6:50.35 az ifjú atléta új csúcsa. Nemcsak a felnőttek gerelyhajító számában született komoly eredmény, a serdülők is igyekeztek tartani a "nagyokkal" a lépést, Herczeg György 65 méteres egyéni rekorddal lett első, az FTC versenyzője magabiztosan aratott sikert. Tatai Zalán hazai pályán vasárnap is begyűjtött egy elsőséget, ezúttal 300 méteren 36.74-es idei legjobbal. Kövér Fanni is duplázott, diszkoszvetésben sem tudták legyőzni, 42.79-es eredménnyel zárt az élen. Fiú 110 m gáton Pesti Máté 13.48-cal bizonyult a leggyorsabbnak.

A serdülő korosztály csapatbajnokságán a leányok versenyét az ARAK Up. Akadémia nyerte, az UTE és a VEDAC előtt, a fiúknál Ikarus BSE - Békéscsabai AC - ARAK Up. Akadémia a dobogós sorrend. Az összesített versenyt az ARAK Up. Akadémia nyerte.

Mellékletben a csapatbajnokságok eredményei.

(foto: Varga Lőrinc, Schäffer Tamás)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.