Bombaerős sztárok a dobószámokban

Fergetes névsor a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Férfi diszkoszvetésben a verseny négyszeres győztese, az athéni olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán, illetve tanítványa, Huszák János, a világ jelenlegi legjobbjaival mérkőzhet meg. Jön a világ- és Európa-bajnoki címvédő litván Andrius Gudzius, a vb és Eb-ezüstérmes, idén már 70 méter fölötti eredményt elért, svéd Daniel Stahl, a világbajnoki bronzérmes, amerikai Mason Finley, valamint a verseny tavalyi győztese, az IAAF világranglista-vezetője, a jamaikai Fedrick Dacres is.
Férfi kalapcsávetésben a magyar szurkolók leginkább az Eb-bronzérmes, U20-as világbajnok, U23-as Európa-bajnok, Halász Bencének – és persze a többi magyar dobónak – drukkolhatnak. Kell is a biztatás, mert a mezőnyben lesz a verseny háromszoros győztese és csúcstartója, Pawel Fajdek (aki mellesleg háromszoros világbajnok), honfitársa, Wojciech Nowicki, aki a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj megnyerése után Berlinben, az Európa-bajnokságon is győzni tudott, illetve az olimpiai bajnok tadzsik Dilshod Nazarov is.
A női súlylökés mezőnye is igen erős lesz, de számunkra a legfontosabb, hogy dobókörbe lép az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok Márton Anita is.
A férfihoz hasonlóan a női kalapácsvetés is az IAAF Hammer Throw Challenge világsorozatának része. A berlini Európa-bajnokság kilencedik helyezettje, számos korosztályos világversenyen sikert sikerre halmozó Gyurátz Réka, vb-döntőnek is beillő szupererős mezőnyben mutathatja meg magát, amelynek tagja lesz a verseny ötszörös győztese, a szám világcsúcstartója, olimpiai bajnoka, háromszoros világbajnoka és négyszeres Európa-bajnoka, a lengyel Anita Wlodarczik is. De többek között indul a londoni világbajnokság két másik dobogósa, az ezüstérmes kínai Vang Cseng, illetve a bronzérmes lengyel Malvina Kopron is.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.