Debreceni győzelmek Nyíregyházán

Sport XXI – Kelet-Magyarország Régió, teremverseny

2019-ben is teremversennyel indult a régió atlétikai versenysorozata. Január 12-én Nyíregyházán  megtelt élettel, gyerekekkel és szülőkkel a találkozónak helyt adó a Tanárképző főiskola atlétikai csarnoka. A házgazda szakosztálynak és Vas László  szakosztályvezetőnek köszönhetően „meleg csarnoki fogadtatás”, kitűnően előkészített helyszín, jó versenyfeltételek és méltó körülmények várták a helyiek részéről a résztvevőket.

Az igazi atlétikai környezet és hangulat biztosított volt a legkisebb atléták számára. A versenyen folytatódott a két nagy szakosztály vetélkedése és sikersorozata, melyben most mindkét korosztályban a DSC-SI  versenyzői győztek. A Nyírsuli  jól kihasználta, hogy helyben voltak, a legtöbb csapatot ők indították

Sajnos az influenzajárvány tizedelte a résztvevő csapatokat, de így is 17 csapat (kicsiknél 7 -  a nagyoknál 10) vett részt az eseményen. Külön öröm, - köszönhetően az NYSC atlétikai szakosztályának - , hogy  iskolákat sikerült bevonni a versenyrendszerbe. A nyíregyháziak a gyerekatlétikai program szerint már szerződtek a bázis iskolákkal.

Rajtváltó, gátváltó, hármas- és ötösugrás, medicinlabda dobás melltől előre, és magasugrás oldal nekifutásból voltak a versenyszámok. A résztvevő gyerekek az egyesületi kategóriában felkészültek voltak, az edzők pedig lebonyolításban aktív résztvevőként segítettek, így az időrendi program gördülékenyen zajlott, versenybírók (melynek vezető bírói állandóak a versenyeken) segítőkészek, türelmesek voltak a gyerekekkel.

Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, érmekkel, értékeléssel és édességcsomaggal az összes résztvevő gyereknek, - melyet, mint mindig Benéné Lipcsei Irén  ajánlott fel a fiataloknak. A gyerekprogramban résztvevő iskolák is szívesen vesznek részt a versenyen, ők külön kategóriában szintén díjazásban részesültek. Valamennyi iskolai csapat tagjai emlékérmeket vehettek át, melyet az NYSC  és a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület  ajánlott fel.

További kitűzött cél a régióban, hogy a nagy szakosztályok támogatásával újabb iskolákat és kis egyesületeket vonjunk be a versenyekbe. Szerencsés lenne valamilyen formában díjazni, motiválni a testnevelőket, akik hozzák a gyerekeket a versenyekre, az atlétika sportágba.

A versenyszervezés, a lebonyolítás a szokásos módon gördülékeny volt, két óra alatt lebonyolításra került a rendezvény. A kezdése előtt az edzőknek, testnevelőknek, versenybíróknak a versenyrendezés tudnivalóit technikai értekezleten pontosítottuk.

A csapat kísérő edzők testnevelők, fegyelmezetten forgószínpad szerűen látogatták a versenyhelyszíneket, minden versenyszám után az   eredményeket a versenyirodán rögzítették, így az utolsó szám után pillanatok alatt tudtunk eredményt hirdetni, a jelentős számban jelen levő szülők nagy örömére.

Az edzők jónak találták a kiírt versenyszámokat (pontosítva a magasugrás magasságemelését).  Az atlétikai alapképzés versenylehetőséget és programot ad a szakosztályoknál és az iskolákban a gyerekeknek, a téli felkészülést egy kirándulást és sikerélményt adó verseny teszi érdekessé. Jó a csapatverseny jelleg, az esemény gyorsan bonyolítható, a gyerekek egymással - egymásért küzdenek, és a rendezvény segíti, hogy a legfiatalabbak az atlétikánál maradjanak.

A verseny után jó hangulatban távoztak gyerekek, szüleik és edzőik. Ahogy a többször is elhangzott kérdésekből kiderült, a gyerekek már várják a következő, április 20-i debreceni pályaversenyt az előző évben felújított Gyulai István atlétikai stadionban, amely ismét ideális helyszíne az ilyen típusú vetélkedéseknek is.

Gratulálok valamennyi gyermeknek, felkészítő edzőiknek, testnevelőiknek és köszönet Benéné Lipcsei Irénnek a valamennyi gyerek részére adott édességcsomagokért. És természetesen elismerés a házigazda nyíregyháziaknak, valamint a debreceni versenybíróknak is a sikeres rendezésért. „ Hajrá Atlétika!”  Nagy Tibor koordinátor

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.