Derült égből olimpia

Halász Bence
Halász Bence készülhet Tokióra

Halász Bence a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezett Irena Szewińska-emlékversenyen 78.27 méteres dobásával kvalifikálta magát a 2020-as tokiói olimpiára. A Dobó SE atlétája elárulta, nem sokat készült a szerdai megmérettetésre.
Hétfőn késő este tudtam meg, hogy másnap kora délután utazunk Lengyelországba, így nem igazán volt időnk célkitűzésekről beszélni – mesélte Bence. – Persze bíztam benne, hogy meg lehet az idei csúcs, és az olimpiai szint is már régóta a szemem előtt lebegett.
Bence mestere, Németh Zsolt is elégedetten értékelt a versenyt követően.
Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült – vélekedett az edző.
A 21 éves Eb-bronzérmes, U23-as Európa-bajnok kalapácsvető, aki Márton Anita és Krizsán Xénia után harmadikként biztosította részvételét az ötkarikás játékokon, sűrű hetek elébe néz: indul a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, címvédőként az U23-as Európa-bajnokságon, illetve a dohai felnőtt-világbajnokságon is.
Rengeteget dolgoztunk az alapozás során, nem hinném, hogy ez a sorozatterhelés gondot okozna – szögezte le Bence. – Voltak persze nehezebb időszakok, ez mindig benne van a pakliban, de eddig is meg tudtam birkózni ezzel. Bízom benne, hogy kifizetődik az elvégzett munka.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.