Egyéni győzelmek, közel félezer induló a 25. Kovács Gyula Nemzetközi Gyermek Atlétikai Egyéni versenyen

A DSC-SI atlétikai szakosztálya volt a házigazda Gyulai István Atlétikai Stadionban a 25. Kovács Gyula Nemzetközi Gyermek Atlétikai Verseny jó rendezéshez, amely kapcsolódott a Sport XXI verseny sorozathoz, egyéni versenyszámok megrendezésével. A Debreceni Sportcentrum nagyon szépen berendezett atlétikai stadiont és kitűnő feltételeket biztosított, a nagy versenyek hangulatához hasonlóan.

A lebonyolítást a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE) valamint a Bihari Atléta Bírók Sportegyesület (BABSE) versenybírói látták el.

A versenyen közel félezren álltak rajthoz az egész országból, valamint a határon túlról a nagyváradi sportiskolások is részt vettek, a mellékletben található jegyzőkönyv szerint.

A verseny 8 órás programjában a 9, 10, 11,12, éves gyerekek lány és fiú kategóriákban, 60m, 60 gát, 300m, 600m, távolugrás, magasugrás kislabda hajítás és 4x50m váltó versenyszámokban kerültek értékelésre, 58 eredményhirdetéssel.

A versenyszámok 1-6 helyezett versenyzői rendkívül ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át 1-3 helyezettek érmeiket, 4-6 helyezettek okleveleiket, mindenki Sport XXI matricát kapott, a győztesek pedig Kovács Gyula leánya által felajánlott kupákat kapták, Kovács Gyula tanítványaitól, családjától, egykori edzői kollégáitól, Lázár Magdolna olimpikontól, Fekete Ildikó sokszoros magyar és országos csúcstartótól és több magyar bajnoktól.

A lelátón sok szülő is nagy tapssal köszöntötte a célba érkező versenyzőket, valamint eredményhirdetésnél boldogan fotózták gyerekeiket.

Köszönjük valamennyi edzőkollégának és testnevelőnek, akik ilyen nagy létszámban jelen voltak, valamint előtte felkészítették a gyerekeket. E verseny is bizonyította, hogy a Sport XXI. programban van igény az egyéni versenyre, hisz kivételes képességeik itt domborodnak ki igazán.

A helyi felnőtt mai debreceni versenyzők is szinte mindannyian e versenyeken indultak el először, Kozák Luca, Kerekes Gréta, Koroknai testvérek, Klekner Hanga Csenge, Hodossy-Takács Sámuel, K Szabó Gabriella - csak néhány mai versenyző a teljesség igénye nélkül.

Nagyon fontosak e gyerekkorosztályban, hogy atlétikai sikerélmények legyenek, hogy sportágunknál maradjanak a sportági konkurenciában.

Csak köszönet illeti a házigazda DSC-SI szakosztályát, hogy méltó versennyel emlékezett meg ismét Kovács Gyuláról egykori versenyzőjéről és edzőjéről és köszönjük valamennyi segítőnek, önkéntesnek támogatónak, egykori tanítványoknak a támogatást. A debreceni atléta társadalom is önzetlenül tette a dolgát a verseny sikeréért. (NT, foto Birinyi Ferenc)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.