Fogadalmat tettek az Európa Játékokra utazó magyar sportolók

Kilenc nappal az esemény megnyitója előtt fogadalmat tettek a II. Európa Játékokra utazó magyar sportolók, köztük az atléták is. A Magyar Csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte. A Minszkbe utazó 122 fős csapat közel ötödét a 26 fős atléta csapat – 20 atléta és 6 edző – alkotja.

A II. Európa Játékokon sportágunk egy új változata, az úgynevezett Dynamic New Athletics debütál nemzetközi szinten. A kérdőíves felmérés alapján összeállított csapatverseny az alább felsorolt versenyszámokat tartalmazza. Szerencsére az inkább crossfit és ninja versenyek hibridjének tűnő track’athlon versenyszámot kivették a programból. A verseny lebonyolítása nem a megszokott módon zajlik: 6 csapat küzd egymás ellen a továbbjutós, maximum négyfordulós rendszerben – minimum két fordulóban minden csapat részt vesz.

versenyszámok:

  • férfi: 100m, 110m gát, magasugrás
  • női: 100m, 100m gát, távolugrás, gerelyhajítás
  • mixed: 4x400m, 800-600-400-200m (férfi-nő-férfi-nő)

Ahogy az a szakmai programban előzetesen is megfogalmazása került, a csapat összeállítását több tényező is nehezítette. Elsősorban figyelembe kellett vennünk top atlétáink világbajnoki felkészülését, valamint az Európa Játékokat követő korosztályos Európa-bajnokságokra történő felkészülést. Az érintett edzőkkel és atlétákkal erről folyamatosan egyeztettünk. Tovább nehezítette a feladatot, hogy a csapatösszeállítási javaslatot meglehetősen korán, május elején le kellett adnunk a Magyar Olimpiai Bizottság részére. Külön egyeztetés alapján a csapatbajnoki elődöntőket ezzel szerencsére megvárhattuk. Ha mindez nem lett volna elég, nem várt tényezőként tovább nehezítették az előzetes akkreditáció folyamatát a MIR-ben hibásan, vagy hiányosan feltüntetett adatok.

Az atléta csapat összeállítása:

női
Bartha-Kéri Bianka
Bogdán Annabella
Farkas Petra
Kerekes Gréta
Máté Fanni
Moravcsik Angéla
Nádházy Evelin
Nguyen Anasztázia
Simon Virág
Sorok Klaudia
 
férfi
Bakosi Péter
Boda Boldizsár
Boros Bence
Deák Nagy Marcell
Eszes Dániel
Kiss Gergő Xavér
Szabó Dániel
Szeles Bálint
Tasi Tibor
Vindics Balázs
 
kísérők
Bakosi Béla
Karakas Józsefné
Petrovai József
Szenczi László
Tomhauser István ifj.
Török Krisztián

A központi egészségügyi csapat tagja továbbá keretorvosunk, Dr. Kiss Marianna és fizioterapeutánk, Szűts Zoltán

(foto: Szalmás Péter)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.