Gyerekkori álom vált valóra

Kerekes Gréta három századra volt a Glasgow-i dobogótól

Gyerekként arról álmodott Kerekes Gréta, hogy gáton a legjobbak között lesz, és a vasárnapi fedettpályás Európa-bajnoki 5. helye után úgy érzi, ez most megvalósult

A debreceniek 26 éves sprintere a glasgow-i kontinensviadalon 8.03 másodperces eredménnyel ért célba a 60 méter gát döntőjében, és kedden az M1 aktuális csatornán  többek között arról beszélt, a nagyszerű finálés helyezés kárpótolja azért, hogy nem sikerült nyolc másodpercen belülre kerülnie. Mint mondta, a mostani szezonban stabilan jó eredményeket futott, rendre 8.10-en belüli időkkel ért célba, ami azért volt nagyon fontos, mert csak a stabil formából lehet kiugró futásokat produkálni.

A kontinensviadalon a döntőbe kerülését megkönnyezte, annyira örült neki, ám a csapatból többen figyelmeztették, hogy még nem engedheti el magát, mivel a fináléban is jól kell teljesítenie. Szerinte ez sikerült is, hiszen javítani tudott délutáni eredményén és csupán egy századdal maradt el egyéni csúcsától, amivel megnyerte februárban az országos bajnokságot.

A döntős futását eddig kevés alkalommal nézte vissza, de még mindig álomszerűnek tartja, hogy ott lehetett, és úgy érzi, kell még egy kis idő, mire teljesen felfogja, hogy a legjobbak között szerepelhetett.

„A döntő előtt többek között az jutott eszembe, hogy a 2001-es debreceni ifjúsági világbajnokságon kislányként néztem a versenyt, a százméteres gátfutást, s arra gondoltam, hogy oda szeretnék tartozni – és most megérkeztem, ott vagyok” – jegyezte meg Kerekes Gréta.

A fináléban klubtársa, a szintén debreceni Kozák Luca  is érdekelt volt, ám a nagyszerűen sikerült elődöntője után egy rossz lépésnél aláfordult a bokája, így vissza kellett lépnie az éremfutástól. Kerekes Gréta most elmondta, hogy Kozák Luca nem volt nagyon elkeseredve sérülése miatt, az elődöntőben elért 7.97 másodperces országos csúcsának tudott örülni, kárpótolta őt az elmaradt fináléért, amiben szurkolt neki és támogatta őt.

Kint volt személyesen a döntőn, annak ellenére, hogy egy lábon szökdelt, nem bírt ráállni a sérült lábára. Nyilván támogatott, én pedig úgy éreztem, hogy nemcsak magamért futok, hanem érte is” – nyilatkozta Kerekes Gréta.

A debreceni gátas a közelgő szabadtéri szezonban azt szeretné, ha minél többször tudna 13 másodpercnél jobbat futni, amivel vélhetőleg az olimpiai kvalifikációt is megszerezné. A legfontosabbnak pedig ismét csak azt nevezte, hogy kiegyensúlyozott legyen versenyről versenyre, mert tavaly ezzel komoly problémája volt. Hozzátette, úgy érzi, képes lehet erre, mert mostanra megtalálta a helyét, azt az edzőt, akivel jól és eredményesen tud együtt dolgozni.  (mti)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.