Halász Bence és Veiland Violetta ezüstérmes Somorján

Gyurátz Réka 9. lett kalapácsvetésben

 A Dobó Európa Kupa első napjának legelső versenyszámában -  az U23 kalapácsvetésben - állt dobókörbe a magyar válogatott egyik éremesélyes versenyzője, a tavalyi felnőtt szabadtéri Európa-bajnokság bronzérmese,

Halász Bence. A Szombathelyi Dobó SE U23 Európa-bajnoka ötödik kísérletével elért 75.41 méteres eredménnyel zárt és lett ezüstérmes az utánpótlás korú kalapácsvetők versenyében. Győzött a tavalyi győri U18 Európa-bajnokságot megnyerő ukrán Mykhaylo Kokhan 76.68 méterrel.

Gerelyhajtásban a B-csoportban Bogdán Annabella 7. helyen végzett, eredménye: 50.91 m. A számot a lengyel Maria Andrejczyk nyerte (60.56 m).

A délelőtt folyamán pályára lépett még az U23 korúak között súlylökésben Veiland Violetta is.

A Zalaszám ZAC versenyzője mindössze 1 cm-rel maradt el idei legjobbjától és egyéni csúcsától, 15.81 méteres lökéssel második helyen végzett. A számot a holland Jorinde van Klinken nyerte (16.38 m). 

Magyar szempontból a verseny kora délután folytatódott, Gyurátz Réka kalapácsvetésben állt dobókörbe. A háromszoros magyar bajnok, junior vb-ezüstérmes kalapácsvető idei legjobbjával 69,30 méterrel a 9.helyen végzett.

Győzött a fehérorosz Hanna Malyshik 74.95 méteres, világ idei legjobbját jelentő dobással.

Fekete István a súlylökők B-csoportjában 15.95 m-rel 9., míg az U23 korcsoport gerelyhajtásában Jancsik Tamás 64.17 m-rel a 13. lett. Előbbit az ukrán Ihor Musiyenko nyerte (19.30 m), míg az utóbbit a világ idei legjobb eredményével a fehérorosz Aliaksei Katkavets (82.45 m).

Folytatás Somorján vasárnap.

Mellékletben az időrend és eredmények. 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.