Hunyadis sikerek Törökszentmiklósról, mindkét korosztályban

Sport XXI, Dél-Kelet Magyarország Régió, teremverseny

Az átszervezett régióban első ízben versenyezhettek egymással Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyék csapatai. Békésen, a Városi Sportcsarnokban megrendezésre került terematlétika verseny a Magyar Atlétikai Szövetség által támogatott sorozat első állomáshelye volt 2019-ben.

A Békési DAC szervezésében lebonyolított esemény megnyitóján Veres Zsolt  szakosztályvezető köszöntötte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy ismét ilyen nagy létszámban látogattak el városukba a csapatok.

Vaszkán Gábor   régiós koordinátor a verseny előtt üdvözölte az együtteseket és kedvező folyamatként értékelte, hogy a Kölyök Atlétika Programból sok 2010-es tanuló csatlakozott a Sport XXI. Program versenyeihez. Az edzőkön keresztül átadásra kerültek az „Újon lettem” feliratú pólók, amelyet a versenysorozatból „kinőtt” 13 évesek kaptak.

A lebonyolítás során elsőként a gát váltóra került sor, itt a futambeosztásokat az edzők objektív ajánlásai alapján állították össze, majd ezt követően hat helyszínen versenyeztek a csapatok a három ügyességi számban: medicinlabda lökés, zsámolyszökdelés- illetve békaugrás. A záró versenyszám a sprint-gátváltó volt, amire az iroda gyors és precíz munkájának eredményeként a 4 szám aktuális sorrendje alapján kerültek rangsorolásra a csapatok.  A kiváló rendezői gárda gördülékenyen látta el ismét feladatát.

A versenyre 26 csapat nevezett, a Kopp Békéscsabai AC, a Szolnoki Sportiskola és a Törökszentmiklósi Hunyadi ÁI-ból jöttek a legtöbben, de érkeztek csapatok a Gyula Implom és 5. sz. Sportiskolából, a Törökszentmiklósi DAK-ból. Természetesen mindkét korosztályban több csapattal képviseltette magát a szervező Békési DAC is a Dr. Hepp Ferenc ÁI és a Szegedi KIRG csoportjaival.

Mindkét korosztályban a terematlétika versenyen első ízben bemutatkozó Törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás ÁI csapatai végeztek az élen, teljesítményük értékét növeli, hogy infrastrukturális adottságaik miatt egy kisméretű tornateremben és az iskola folyósóján volt lehetőségük felkészülniük!

Az U11-es korosztályban minden versenyszámot megnyerve magabiztosan utasították maguk mögé a mezőnyt 65 ponttal, 12 egységgel megelőzve a Szolnoki Sportiskola és 16 ponttal a TDAK csapatait. Az U13 korosztály küzdelmeiben szintén 13 csapat vett részt, itt sokáig emlékezetes verseny folyt.

A folyamatos műsorvezetés mellett nyomon követhető sporteseményen igazi versenyhangulat uralkodott, a sprint-gátváltó előtt három iskola között is minimális különbség mutatkozott, óriási buzdítás közepette zajlott a verseny, nagy élményt nyújtva minden résztvevőnek. Az aranyérmet itt is a Hunyadi szerezte meg 58 ponttal, végül két egységet megőrizve előnyéből a Békéscsabai Kazinczy ÁI- és hármat a Gyula Implom és 5. sz. Sportiskola ÁI csapatai előtt.

A dobogós helyezett csapatok érem- és matrica, míg a helyezettek matricadíjazásban részesültek, melyből összesen 208 darab került kiosztásra! A díjakat Veres Zsolt szakosztályvezető adta át.  Vaszkán Gábor koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.