Jó hangulat, vidámság a Breki Kids versenyen

A hetedik Breki Kids  elnevezésű teremversenyt 16 általános iskolás csapat részvételével szervezték meg a diáksportosok Miskolcon, a Generali Arénában. Az I. és II. korcsoportban közel 130 kisdiák vett részt. A feladatokat a Sport XXI. és a Kölyök Atlétika feladataiból állította össze Soós Istvánné szakágvezető.

A vidám, jó hangulatú versenyen, mindig nagy örömmel vesznek részt a kisiskolások. Az idén egy Forma I - es, összetett pályával kezdtek, majd folytatták az ügyességi feladatokkal - szivacs gerelyhajítás távolságra és célba, medicinlabda dobás és zsámolyszökdelés- hat helyszínen, forgószínpad szerüen. A záró versenyszám az állóképességi próba volt, melyen rengeteg színes golyót gyűjtöttek a kisdiákok.

A Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskola sport tagozatos diákjai ismét részt vettek a verseny rendezésében és segítették a volt és jelenlegi atlétákból összeállt versenybírói gárda összehangolt munkáját. Eredményhirdetéskor hagyományosan a” Breki” képpel ellátott egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel jutalmazták a csapatokat.

Eredmények: Az I. korcsoportban győztes a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola (testnevelők: Antalné Máriási Erika és Varsányi Zsolt), második a Fazekas utcai Általános Iskola, míg harmadik a Miskolc Szirmai Református Általános Iskola csapata lett.

A nagyobbaknál, a II. korcsoportban szintén a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola végzett az első helyen, ezüstérmet szerzett a Miskolc Szirmai Református Általános Iskola, míg bronzérmesként az ezüstérem után a Fazekas utcai Általános iskola csapata ünnepelhetett.

A Miskolc Városi Diáksport Szövetség versenysorozatának következő állomása a II. korcsoportosoknak szervezett fedettpályás atlétika verseny lesz a Tábori László futófolyosón.   Soós Istvánné szervező

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.