Kölyök Atlétika verseny Mosonmagyaróváron

Jó hangulatú eseményről számoltak be a szervezők

Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg Mosonmagyaróváron a Kölyök Atlétika  teremversenyt a városi és városkörnyéki iskolák számára. Nagy örömünkre szolgált, hogy egyre több iskola hozta el diákjait erre a játékos megmérettetésre. A versenyen két korcsoportban nyolc iskola, 14  csapata mérte össze tudását, ügyességét és felkészültségét a különböző feladatok teljesítése közben.

A tavalyival azonos versenyszámok (helyből távolugrás, váltott lábú hármasugrás, Forma-1, állóképességi futás) mellett új feladatokkal is készültünk, hogy még izgalmasabbá, változatosabbá tegyük a versenyzést. Nagyon élvezték a gyerekek a koordinációs létra futás/sprint váltót  és az egykezes hajítást  is, melynél a kijelölt célterületbe kellett beletalálni a maximális pontszám megszerzéséhez.

A jó hangulatú, pörgős versengéshez nagyban hozzájárult a városi UFM Aréna kényelmes pályája, melyet a Mosonmagyaróvári Atlétika Club  finanszírozott meg.

Így vált lehetővé, hogy egyidőben 12 csapat teljesíthessen egy-egy feladatot. A szurkolói gárda is kitett magáért, egymást túlkiabálva biztatták csapattársaikat a gyerekek, de a hangzavarba beszálltak a kísérők és a nézők is.

A csapatok fej-fej mellett haladva törtek az áhított érem felé. Ez alkalommal a legfényesebb érmet az I. korcsoportban a Móra iskola, a II. korcsoportban a Bolyai iskola  csapata szerezte meg. A szoros versenyt jelzi, hogy a II. korcsoportnál a Forma-1 időeredménye döntött csak a 3. és 4. helyezés között.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a Mosonmagyaróvári Atlétika Club edzői, valamint a Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda segítő pedagógusai  és gimnazistái  nélkül. Köszönjük a helytállásukat! (szervezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.