A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége közleményben állt ki a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett

A magyar sportújságírók állásfoglalása

KÖZLEMÉNY
A 2023-as budapesti atlétikai vb melletti kiállásról

Budapest, 2019. november 11.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége ezúton fejezi ki, hogy támogatja a már elnyert, 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését, sajnálja, hogy a régóta zajló szakszerű előkészítő munka közben politikai okokból bizonytalanság lépett föl az ügyben, továbbá kéri a Fővárosi Közgyűlés tagjait és mindazokat, akik tehetnek a világbajnokság sikeres megrendezéséért, hogy mérlegelve a visszalépéssel járó anyagi és erkölcsi veszteségeket, valamint az észak-csepeli létesítményfejlesztéssel és a valaha volt legnagyobb hazai sportesemény megszervezésével járó rövid és hosszabb távú előnyöket, segítsék a „Budapest 2023” ügyét.

A magyar sport történetében se szeri, se száma az elszalasztott nagy lehetőségeknek. Nem szeretnénk, ha a budapesti atlétikai világbajnokság is ezeknek a meg nem valósult álmoknak a számát gyarapítaná, sokkal inkább örülnénk, ha az elmúlt években elnyert és megrendezett, hatalmas és pozitív nemzetközi visszhangot kiváltó hazai világversenyek sorában elérkeznénk az atlétikai vb-hez, mint az eddigi legnagyobb nyilvánosságot hozó budapesti eseményhez.

A sportmédia képviselőiként a világot járva mindenütt tapasztaljuk Budapest, a budapesti rendezvények, sportviadalok népszerűségét, jövő februárban pedig több mint száz ország mintegy háromszáz sportújságíróját látjuk vendégül a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) kongresszusán és az AIPS Médiadíjak gáláján. Gyulai István, minden idők egyik legkiválóbb magyar sportújságírója ennek a szervezetnek, az AIPS-nek volt a főtitkára, mielőtt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára, emblematikus vezetője lett.

Az ő erőfeszítéseinek is köszönhető, hogy mára kézzel fogható közelségbe került a budapesti világbajnokság. A sportújságírók családjának – Gyulai István emléke miatt is – kötelessége kifejezni szakmai véleményét, és a veszélybe került budapesti világbajnokság ügye mellé állni.

Az MSÚSZ elnökségének egyhangú döntését képviselve:
Szöllősi György elnök, az AIPS Europe alelnöke és Novotny Zoltán tiszteletbeli elnök 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.