„Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de erre nem számítottam”

Interjú a 25 éves rekordot döntő Krizsán Xéniával.

Az MTK Budapest hétpróbázója a hétvégén a franciaországi Talence-ban rendezett Décastar versenyen 6619 pontot szerzett, ezzel átadta a múltnak Ináncsi Rita, 1994-ben felállított 6573 pontos csúcsát.

– Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de országos csúcsdöntésre nem számítottam – kezdte az újdonsült rekorder.

– Az 1.78-as magassal mennyire voltál elégedett? Tettél kísérleteket a jobb eredményért.– Pont arról beszélgettük edzőmmel, Szabó Dezsővel, hogy a magasban és a távolban benne maradtak centiméterek. Ezekben a számokban javítani kell, mert az nem állapot, hogy Thiam (A későbbi győzte belga olimpiai bajnok. A szerk.) 311 pontot verjen rám magasugrásban.

– 200 méteren és gerelyhajításban egyéni csúcsot értél el.– A gerelyhajítás első dobásával is elégedett voltam, de nem álltam bele jól a szerbe, ami viszont sikerült az 53.27-es kísérletnél. Annak nagyon örültem, mert minden működött.

– 800-on nagy fölénnyel nyertél.– Ott már tudtam, hogy az országos csúcsért is futok, de nem a 2:11 körüli idő lebegett a szemem előtt, hanem az, hogy minél jobban kifussam magam, és ez sikerült is.

– Volt nagy ünneplés este?– Volt kis bankett, de az edzőm és a vőlegényem fogadást tettek, hogy ha megdöntöm Rita csúcsát, akkor ruhástól ugranak a medencébe, és így jártak. (VIDEÓ A FACEBOOKON)

– Folytatás?– Most szusszanunk kicsit, majd július 9-én – távolugrásban – indulok Székesfehérváron, a Gyulai István Memorial – Atlétika Magyar Nagydíjon.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.