Megóvták a lengyelek Halász Bence vb-bronzérmet érő dobását

A lengyel csapat óvást nyújtott be a kalapácsvető Halász Bence ellen a dohai atlétikai világbajnokságon, és ennek eredményeként Wojciech Nowicki is bronzérmes lett a magyar versenyző mellett.

A lengyelek Halász Bence első, 78,18 méteres – amellyel megszerezte a harmadik helyet – dobásának érvényességét vitatták, mert szerintük a szombathelyi atléta kilépett. A nemzetközi szövetség (IAAF) közölte: a zsűri újra megnézte a dobást, és igazat adott a lengyeleknek. Úgy döntött, hogy az eredetileg negyedik Nowicki is bronzérmes lesz.

Halásztól azonban nem vették el az érmet, mert az indoklás szerint további szereplését befolyásolta az első dobás. A Dobó SE sportolója ugyanis az első nagy dobása után – mint nyilatkozta is – kockáztatott, próbált még többet kihozni magából, de négyszer rontott, ötödikre pedig 73,76 métert ért el, amivel hetedik lett volna.

A számot a lengyel Pawel Fajdek nyerte 80,50 méterrel – és lett negyedszer világbajnok –, az olimpiai bronzérmes Nowicki 77,69 méterig jutott. Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt. (MTI)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.