München rendezi a 2022-es multisport Európa-bajnokságot

München adhat otthont 2022-ben a második multisport Európa-bajnokságnak.

Az esemény szervezői hírlevelükben arról tájékoztattak, hogy a helyszínről döntő bizottság egyhangúlag támogatta a német várost, amely három év múlva ünnepli a müncheni olimpia 50 éves évfordulóját.

A 2022. augusztus 11. és 21. közötti eseményen hat sportág – atlétika, kerékpár, golf, torna, evezés és triatlon – kontinensviadalát rendezik meg az Olimpiai Parkban és környékén.
A bizottság kijelölte a négy évvel későbbi, 2026-os multisport-esemény időpontját is, amelyet július 30. és augusztus 9. között rendeznek majd.

– Minden résztvevő nevében bátran kijelenthetem, nagyon örülünk, hogy Münchenbe látogathatunk. Mi, atléták a 2018-as berlini Európa-bajnokság óta jól tudjuk, milyen szenvedélyesen szeretik sportágunkat Németországban – Svein Arne Hansen, az Európai Atlétika Szövetség elnöke.

– Hatalmas dolognak tartom, hogy évről-évre igazi nagyvárosok, sőt, többnyire fővárosok adnak otthont az Európa-bajnokságnak – vélekedett Gyulai Márton, a MASZ elnökségi tagja.  

Az első multisport Európa-bajnokságnak 2018-ban Glasgow adott otthont, az atlétikai versenyeket pedig Berlinben rendezték.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.