Olga Mullina napja volt

Elmaradt a címvédés a Hopp Parádén.

A 26 éves Olga Mullina verhetetlen volt női rúdugrásban a XV. Hopp Parádén, Tatabányán, ugyanis ő volt az egyetlen, aki a 457 centiméteres magasságot sikerrel vette. Mullina mellett a 445 centimétert Romana Malacova, valamint a tavalyi győztes, Iryna Zhuk is abszolválta.

Ezt követően a hölgyek a 451 centimétert kihagyták, így jöhetett a 457 cm. Mullina második ugrása tökéletesre sikerült, míg Zhuk és Malacova nem bírtak ezzel a magassággal, így az orosz versenyző örülhetett. A győzelem után Mullina megpróbálkozott a 470-es magassággal, ami Zhuk tavalyi versenycsúcsánál is jobb eredmény, de ezek a kísérletek nem jártak sikerrel.

A mezőnyben ott volt még Aksana Gataullina, az olimpiai ezüstérmes Radion Gataullin lánya. A fiatal atléta 425 centin szállt be, de édesapja tanácsai ellenére három érvénytelen ugrással zárt.

A magyarok közül a DSC-SI üdvöskéje, Klekner Hanga Csenge szerepelt a legjobban, aki 415 centiméterrel beállította egyéni csúcsát, így a negyedik helyen végzett.

A Hopp Parádé keretein belül rendezték még a férfi távolugrást, amelyet a Szolnoki MÁV-SE atlétája, Pázmándi Dominik nyert, míg a leány rúdugrásban Visontai Orsolya bizonyult a legjobbnak.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.