Olimpiai kvalifikáció az év céljai között

Már az idén ki szeretné harcolni az olimpiai indulás jogát a világbajnoki bronzérmes gátfutó dr.Baji Balázs. A londoni VB harmadik helyezettje az M1 aktuális csatornán  hétfőn elmondta, szeretne jó formában érkezni a dohai világbajnokságra és ott esetleg megismételni a 2017-es szereplést. Ugyanakkor hozzátette: talán még fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikációja sikerüljön idén, és úgy készülhessen a következő szezonra, hogy ott lehet Tokióban.

Azzal kapcsolatban, hogy a VB szokatlanul későn, szeptember végén-október elején lesz, úgy fogalmazott: akkor már rendszerint a pihenője végén szokott tartani, így érdekes feladatnak ígérkezik a formaidőzítés.

Ami a közelebbi feladatot illeti, Baji Balázs  beszélt arról, hogy a március elején sorra kerülő glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságig még Lengyelországban és Németországban, illetve a hazai országos bajnokságon áll rajthoz. „- Bízom benne, hogy szépen, fokozatosan fogok javulni, és a csúcsformát majd ott fogom elérni az EB-n” – tette hozzá. Baji január 27-én, Párizsban 7.73, majd múlt pénteken, Berlinben 7.76 másodpercet futott 60 méter gáton.

Szóba került a 2023-as budapesti világbajnokság is, melyen a 29 éves gátfutó indulni szeretne. „- Nagyon bízom abban, hogy az egészségem és a jó formám addig kitart, és egy óriási álmom válhat valóra azzal, hogy én ott rajthoz is tudok állni” – mondta az országos csúcstartó gátfutó. (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.