Országos csúcs és döntőbe jutások a világbajnokságon

Rivasz-Tóthh Norbert: országos csúccsal döntős gerelyhajításban / Kozák Luca elődöntős 100 gáton / Nguyen Anasztázia döntős távolugrásban

Gyorshír:

U23 Európa-bajnokunk, Rivasz-Tóth Norbert első kísérletére 83.42 méterrel országos csúcsot ért el gerelyhajításban a dohai világbajnokságon! A Szolnoki MÁV SE sportolója ezzel a 6. lett selejtezőcsoportjában, összesítésben pedig a 9. helyen végzett és bejutott a döntőbe. Érdekesség, az eddigi magyar rekordot is ő tartotta - 2017-ben jegyzett 83.08-as eredményével.

Kozák Luca és Kerekes Gréta a 100 m gát előfutamaiban volt érdekelt a mai napon. Előbbi 13.00-át repesztett futamában, amelyben a negyedik helyen zárt, így - helyezéssel továbbjutva - ott lesz a vasárnapi elődöntőben. Kerekes Gréta 13.11-et ért el, futamában 5. lett, egy hajszál - mindössze 3 század - választotta el Európa Játékok-bronzérmesünket az elődöntőtől.

Ma bemutatkozott még a világbajnokságon két távolugrónk is, akik a versenyszám selejtezőjében léptek pályára. Az MTK Budapest atlétája, Nguyen Anasztázia 6.54 m-ig repült az "A" jelű selejtezőcsoportban, így kvalifikálta magát a holnapi fináléra, 14 év után van újra vb-döntősünk ebben a versenyszámban. A még mindig csak utánpótlás korú Farkas Petra 6.44-et ugorva összesítésben a 23. helyen végzett élete első felnőtt szabadtéri világbajnokságán. 

A dohai világbajnokság zárónapján három versenyzőnkért szoríthatunk majd:

18:02: 100 m gát elődöntő - Kozák Luca

18:15: női távolugrás döntő - Nguyen Anasztázia

18:55: férfi gerelyhajítás döntő - Rivasz-Tóth Norbert

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.