A Pannon Duo és a Bp. Honvéd SE nyerte a CSB elődöntőt

Kialakult az őszi finálé mezőnye / Keleten 2 pont döntött az elsőségről

Az első versenynapot követően a vasárnapi, zárónap is fordulatos és izgalmas versenyeket hozott Magyarország 2019. évi Atlétikai Csapatbajnokságának elődöntői során. Egyéni csúcsok és szezonbeli legjobbak sora dőlt meg mindkét helyszínen, a pontokért komoly csaták alakultak ki. Sőt, erre a napra is jutott korosztályos országos csúcs is. Győrben a Nyugati csoportot a Pannon Duo nyerte, míg Miskolcon a Keletit a végletekig kiélezett küzdelemben a Bp. Honvéd SE együttese. Nyugaton a dobogóra az MTK-UTE és a SavArra, Keleten a GEAC-Ikarus és a Konok Kunok csapatai állhattak még fel.

Nyugat (Győr): női kalapácsvetésben magabiztosan, 69,33 m-es eredménnyel győzött a SavArra színeiben a junior világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes, Gyurátz Réka, 5000 m gyaloglásban egyéni csúcsot ért el a Gyalogló EK-ra és Junior Eb-re készülő Csörgő Dóra. Szintén élete legjobbját gyalogolta a mindössze három esztendeje atletizáló, ugyancsak litvániai Európa Kupa résztvevő, Bíróné dr. Molnár Valéria is. A számot Torma Anett nyerte. Az MTK-UTE sorait erősítő Jancsik Tamás gerelyhajításban egyéni rekorddal - 66,49 m - diadalmaskodott. Férfi 110 m gáton a Pannónia Príma országos bajnoka, az idei Fedettpályás Eb-n elődöntős Szűcs Valdó végzett az élen (13.72). Mögötte a két fiatal tehetség, Eszes Dániel és Almási Olivér új egyéni csúccsal ért célba. Női 200 m-en a Dunafokot képviselő Kőszegi Míra Nguyen Anasztázia 2010 óta fennálló U18 országos csúcsát adta át a múltnak és bizonyult a legjobbnak. Az őt követő Sorok Klaudia és Takács Boglárka élete legjobbját sprintelte. A férfiak diszkoszvetését 63,89 m-rel biztosan nyerte az FTC atlétája, Huszák János. A 4x400 m váltóknál a Pannon Duo és a Vasas SC kvartettje bizonyult a leggyorsabbnak.

Kelet (Miskolc): a tegnapi diszkoszvetésben elért elsőség után világbajnok súlylökőnk Márton Anita kalapácsvetésben sem talált legyőzőre, 40,92 m-es idei legjobbal zárt a szám első helyén. U23 Európa-bajnok, korosztályos országos csúcstartó gerelyhajítónk, Rivasz-Tóth Norbert gerelye 81,75 m-ig szállt, ez győzelmet és idei legjobbat jelentett a Konok Kunok versenyzőjének. Női 200 m-en egyéni csúccsal győzött Lesti Diána (24.25). Olimpiai bronzérmesünk, a Viharsarkot képviselő Márton Anita fő számában, súlylökésben is könnyedén aratott sikert (17,14 m). Az 5000 m-t a férfiaknál új egyéni csúccsal Palkovits István (Konok Kunok) nyerte, a nőknél a Bp. Honvéd SE versenyzője, Tóth Lili Anna volt a legjobb. Keleten a váltókat mindkét nem esetén a GEAC-Ikarus csapatai nyerték.

Az őszi fináléba Keletről és Nyugatról is 6-6 csapat került be. A döntőt szeptemberben Székesfehérváron rendezik majd.

A CSB Döntősök:

Pannon Duo /  MTK-UTE / SavArra / Sportolj Velünk! - Veszprém - Győr / FTC / Pannónia Príma

Bp. Honvéd SE / GEAC-Ikarus / Konok Kunok / Viharsarok / DSC-SI - NYSC / Miskolci Sportiskola - Tiszaújvárosi SC

Mellékletben a CSB elődöntőinek jegyzőkönyve, valamint a pontverseny végeredménye.

(foto: Mérei László)

 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.