Remek szervezés Szentesen

Sport XXI, Alföld régió, teremverseny

A 2019-ben átszervezett Alföldi Régió két megyéje első ízben versenyzett egymással a Sport XXI Atlétikai Alapprogram teremversenyén. Rögtön egy új helyszín, Szentes  bekapcsolódásával remek szervezés és kiváló hangulat várta Csongrád és Bács-Kiskun  megyék gyerek korcsoportú versenyzőit. A házigazda iskola igazgatójának köszöntője után öt U11-es és négy U13-as csapat versenyzett az előkelő helyezésekért. A rendező Maximus SE jelenlegi és volt versenyzői voltak a versenybírók, akiket Benkő István  szakosztályvezető készített fel a pártatlan bíráskodásra. 

A versenyen mindkét korosztály számára 5-5 feladat várt. Az atlétika mindhárom szakágából kiválasztott versenyszámok jól lefedték a különböző szakágakat. Szoros, kiélezett küzdelmek alakultak ki. Főleg azokban a versenyszámokban, ahol egyszerre volt a rajt. A sprintváltóban például váltótagonként változott a sorrend.

Ebben a versenyszámban a kicsiknél HÓDIÁK, KAC, Maximus, a nagyoknál pedig KAC, Hódiák és a Varga Tamás Általános Iskola  sorrend alakult ki az első három helyen. 

A három ügyességi versenyszám után újra egy-egy futamban mérhették össze tudásukat a hosszú gátváltó versenyszámban. A kicsiknél a hazai Maximus SE és a HÓDIÁK versenyzői azonos pontszámmal végeztek.

A nagyoknál a befejező versenyszám előtt a KAC és a HÓDIÁK fiataljai azonos pontszámmal álltak. Végül egyetlen helyezési pontszámmal a halasiak nyerték meg az U13-asok versenyét.

Az eredményhirdetésen felsorakozott csapatoknak Váradi Krisztina  az első ifjúsági olimpia diszkoszvető versenyszámának ezüstérmese adta át az érmeket. Krisztit nevelő egyesülete révén szoros kapcsolat fűzi Kiskunhalashoz, jelenleg a Maximus SE színeiben versenyez.

A régiós koordinátor követendő példaként mutatta be a gyerekeknek Krisztinát, kiemelve, hogy a kiváló atléta nemrég szerezte meg második diplomáját és gimnazista korában minden évben kiérdemelte a „Jó tanuló-jó sportoló” díjat.

Napjainkban is dobogós helyen végez a magyar felnőtt mezőnyben. Volt még egy felnőtt versenyző a csarnokban, aki a felnőtt fedettpályás OB távolugrásában lett 5. helyezett. Ő Hódi Nóra, a hódmezővásárhelyiek felkészítő tanára, edzője. A gyerekek előtt mindkét atlétanő élő példakép lehet, nem kell más sportágakból külföldi bálványokat gyártani.  

A szervezők révén minden csapat éremmel térhetett haza. Az U11-eseknél két harmadik helyezett, egy ezüstérmes és az azonos pontszámmal végzett Hódiák és Maximus SE versenyzői aranyérmesek lettek. Az U13-asok eredményhirdetésén is két harmadik, egy-egy ezüst- és aranyérmes csapat lett kihirdetve. 

A verseny végén a csoportkép már-már hagyományos formát öltött az „arra van a BOLT” karlendítéssel. Bár a világ leggyorsabb sprintere is külföldi, de ATLÉTA, és ezért bátran állítható példaképül bármelyik sportág képviselőjének.Szloboda Mihály Alföldi Régió koordinátor

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.