Rivasz-Tóth Norbert ezüst,- Márton Anita bronzérmes Somorján

Halász Bence egyéni csúccsal 5. diszkoszvetésben

Vasárnap folytatódtak a Dobó Európa Kupa küzdelmei a szlovákiai Somorján. A magyar válogatottból elsőként a múlt hétvégén sérülése után Fedettpályás Európa-bajnoki bronzéremmel visszatérő Márton Anita lépett dobókörbe. Világbajnokunk harmadik sorozatban elért 17.85 méteres lökésével újabb bronzéremmel gazdagodott. A számot a svéd Fanny Roos nyerte, 18.44 méterrel.

A berlini kontinensbajnokság bronzérmese, Halász Bence a kalapácsvetésben szerzett ezüstérmét követően a második versenynapon diszkoszvetésben is megmérettette magát - nem is akárhogyan! Az U23 korosztályban 5. helyen végzett, 54.92 m-es új egyéni csúccsal. Győzött a szlovén Kristjan Ceh, új országos UP-csúccsal (62.90 m).

Kalapácsvetésben Pásztor Bencéért szoríthattunk, az ARAK U23 Eb-ezüstérmese 71.25 méterrel, idei legjobbal a 12. helyen zárt. Nyert a francia Quentin Bigot, világ idei legjobbját jelentő 78.14 méteres eredménnyel. A női diszkoszvetés B-csoportjában Kerekes Dóra 49.02 m dobással 8. helyen végzett. A szám győztese a brit Phoebe Downson lett (53.31 m). Az U23 korúak súlylökésében az Ikarus BSE atlétája, Kovács László volt érdekelt. A fiatal versenyző 16.12 méteres lökéssel a 14. helyen fejezte be a versenyt. A dobogó legfelső fokára a grúz Giorgi Mujaridze állhatott fel, 20.27 m eredménye új versenycsúcs.

Rió olimpiai bronzérmese, Márton Anita a kora délutáni súlylökésben szerzett ezüst után program végefelé is pályára lépett, Halász Bencéhez hasonlóan ő is diszkoszt ragadott: 53.66 méterrel a 11. helyen végzett és szerzett újabb értékes pontokat a magyar csapatnak. Az első helyen a német Shanice Craft zárt (59.79 m). A EK zárószáma a férfi gerelyhajtás volt, ahol szintén volt magyar induló: U23 Európa-bajnokunk Rivasz-Tóth Norbert Somorján 76.11 méteres dobással megnyerte az A-csoportot, összesítésben 6 cm-rel szorult le a dobogó legfelső fokáról, és lett ezüstérmes – a számot a szlovén Matija Kranjc nyerte.

Mellékletben az EK jegyzőkönyve.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.